Trump neagă o nouă acuzaţie de viol făcută de o editorialistă americană

Donald Trump
Donald Trump (Saul Loeb/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a negat, vineri, o acuzaţie făcută de E. Jean Carroll, editorialistă a revistei de modă Elle, potrivit căreia republicanul ar fi violat-o într-un magazin de lux din New York City în anii 1990, potrivit Deutsche Welle.

New York Magazine a publicat un interviu cu E. Jean Carroll în care aceasta descrie întâlnirea cu Trump într-un magazin Bergdorf Goodman în Manhattan în 1995 sau 1996. Acuzaţia este inclusă de asemenea în viitoarea sa carte despre „bărbaţi oribili” pe care i-a întâlnit editorialista, acum în vârstă de 75 de ani, pe parcursul vieţii sale.

Carroll susţine că Trump ar fi împins-o în peretele unei cabine de probă şi ar fi agresat-o sexual pentru aproximativ 3 minute. Editorialista a precizat că a reuşit cu greu să îl împingă pe Trump şi să fugă din magazin.

Potrivit femeii, nu erau alte persoane în zona cabinei de probă şi nici nu a depus o plângere la poliţia din New York. Totuşi, ea a afirmat că a discutat cu două prietene jurnaliste despre ceea ce ar fi păţit, ambele confirmând povestea lui Carroll pentru New York Magazine.

Într-o declaraţie, Trump a numit acuzaţia drept „ştire falsă” şi a precizat că nu există niciun fel de dovezi ale presupusului incident. El a adăugat: „Nu am întâlnit-o niciodată pe această persoană”.

În perioada de dinaintea alegerilor prezidenţiale americane din 2016, mai mult de 12 femei l-au acuzat pe Trump de comportament sexual nepotrivit, acuzaţii pe care liderul de la Casa Albă le-a negat. Deşi acele cazuri au implicat în general pipăieli şi sărutări nedorite, Carroll a susţinut că ar fi avut loc o penetrare forţată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe