Trump impune sancţiuni mai drastice asupra Cubei ca parte a luptei împotriva opresiunii comuniste

Membre ale grupului dizident cubanez Doamnele în Alb
Membre ale grupului dizident cubanez Doamnele în Alb (Joe Raedle/Getty Images)

Preşedintele SUA Donald Trump a prelungit cu încă un an restricţiile comerciale împotriva Cubei, citând „interesul naţional al Statelor Unite”.

În special interdicţia asupra importurilor cubaneze de tutun şi alcool a fost extinsă, iar industria turismului a fost vizată şi ea.

Trump a declarat: "Astăzi, ca parte a luptei noastre continue împotriva opresiunii comuniste, anunţ că Departamentul Trezoreriei va interzice călătorilor americani să rămână pe proprietăţile deţinute de guvernul cubanez. De asemenea, restricţionăm şi mai mult importul de alcool şi tutun cubaneze."

Politica administraţiei Trump faţă de Cuba comunistă este diametral opusă faţă de cea a predecesorului său marxist, fostul preşedinte Barack Obama, care a relaxat pentru prima oară sancţiunile istorice aplicate regimului comunist cu afiliere sovietică de către americani în timpul Războiului Rece.

Donald Trump a dezvăluit sancţiunile în timpul unui discurs de recunoaştere a veteranilor din Golful Porcilor (unde a avut loc o confruntare armată pierdută de americani) găzduit la Casa Albă. „Aceste acţiuni vor asigura că dolarii SUA nu finanţează regimul cubanez şi vor merge direct la poporul cubanez”, a declarat acesta.

Trump a etichetat măsurile ca parte a „luptei continue împotriva opresiunii comuniste”.

De la preluarea mandatului, Trump a intensificat presiunile economice asupra Havanei, inclusiv sancţionarea unor oficiali, vizând şi cooperarea cu Venezuela lui Maduro, un alt stat marxist din America Latină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe