Trump cere interzicerea armelor semiautomate modificate

Preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump. (Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a semnat marţi o directivă care îi cere procurorului general Jeff Sessions să propună reglementări care interzic aşa-numitele “bump stock”-uri, mecanisme care transformă armele semiautomate în arme automate.

Pe lângă “bump stock”-uri, directiva se referă şi la interzicerea altor dispozitive care transformă armele semiautomate în arme automate.

Trump i-a spus lui Sessions că doreşte ca un nou ghid federal să fie finalizat “foarte curând”.

Armele automate sunt interzise în SUA, dar “bump stock”-urile permit puştilor semiautomate să funcţioneze ca armele automate. “Bump stock”-ul este o magazie amovibilă care utilizează energia reculului unei arme pentru a imprima o mişcare de du-te-vino extrem de rapidă puştii, ale cărei proiectile se reîncarcă în acelaşi ritm, precizează agerpres.ro.

Dispozitivele au captat atenţia la nivel naţional după un atac armat în masă în octombrie 2017 în Las Vegas, soldat cu 58 de morţi. Mai multe puşti semiautomate echipate cu “bump stock”-uri au fost descoperite în camera de hotel a presupusului criminal.

După incidentul din Las Vegas, Casa Albă a declarat că apreciază eforturile congresmanilor de a analiza “bump stock”-urile şi dispozitivele asociate.

“Ştim că membrii ambelor partide şi ai mai multor organizaţii plănuiesc să analizeze “bump stock”-urile şi dispozitivele asociate. Cu siguranţă apreciem acest lucru şi am dori să participăm la acea dezbatere”, a declarat Sarah Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, în 5 octombrie 2017.

Asociaţia Naţională a Armelor de Foc (NRS) şi-a exprimat de asemenea dorinţa de a susţine impunerea de restricţii privind “bump stock”-urile după incidentul armat din Las Vegas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe