Trump anulează întâlnirea cu Vladimir Putin ca urmare a incidentului din Marea Azov

Donald Trump
Donald Trump (Chip Somodevilla/Getty Images)

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat că a anulat întâlnirea pe care o avea programată cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, la Buenos Aires, unde se desfăşoară summit-ul G20.

În anunţul postat pe Twitter, Donald Trump a specificat că a luat această decizie deoarece Kremlinul refuză să elibereze navele şi marinarii reţinuţi în largul Mării Azov.

„Deoarece navele şi marinarii nu au fost înapoiaţi Ucrainei de către Rusia, am hotărât că ar fi mai bine pentru toate părţile implicate să-mi anulez întâlnirea programată în Argentina cu preşedintele Vladimir Putin. Aştept cu nerăbdare un nou summit semnificativ de îndată ce această situaţie va fi rezolvată!“, a scris Trump.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în prima reacţie publică faţă de incidentul din strâmtoarea Kerci, l-a acuzat pe Petro Poroşenko, de organizarea unei provocări, pe motiv electoral.

Într-o declaraţie făcută la începutul săptămânii, Putin s-a arătat dispus ”să ierte” politicienii din Ucraina pentru că au crezut discursul antirus al lui Poroşenko.