Trump acuză Ucraina de “sabotaj”

Preşedintele american Donald Trump, într-un mesaj postat pe Twitter în 25 iulie, a acuzat Ucraina că a încercat să îi “saboteze” campania prezidenţială, în favoarea democratei Hillary Clinton, dar fără a oferi vreo dovadă.
Preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump. (Getty Images)

Ambasada ucraineană din Washington a negat acuzaţiile lui Trump într-un mesaj postat pe contul său oficial de Twitter, afirmând: “Guvernul Ucrainei nu a ajutat niciun candidat” în perioada alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

Ambasada ucraineană a mai precizat: “Ucraina este mândră de suportul bipartizan” al SUA.

Reprezentantul permanent al Ucrainei în Consiliul Europei, Dmitro Kuleba, a răspuns, de asemenea, acuzaţiilor făcute pe Twitter de preşedintele Trump.

“Trump scrie că am interferat cu alegerile din SUA, în timp ce Putin susţine că am ameninţat Rusia”, a precizat el, negând acuzaţiile.

Acuzaţiile au fost făcute la aproximativ două săptămâni după ce, aflat la bordul Air Force One în drum spre Paris pentru convorbiri cu omologul său francez Emmanuel Macron, Trump a declarat: “Nu voi suspenda niciodată sancţiunile [aplicate împotriva Rusiei] până când nu se va ajunge la un rezultat care ne mulţumeşte pe noi şi pe toţi cei din Siria şi Ucraina”.

“Am încheiat acorduri importante. Asta este ceea ce fac eu. De ce aş suspenda sancţiunile fără să obţinem ceva?”, a întrebat el, adăugând că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ridicat problema sancţiunilor în timpul primei lor întâlniri, care a avut loc la summitul G20 din Germania.

Trump a promis în mai multe rânduri că va susţine sancţiunile impuse de predecesorul său Barack Obama împotriva Rusiei pentru rolul acesteia în criza şi conflictul din estul Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe