Trenurile circulă cu restricţii de viteză până duminică şi vor înregistra întârzieri

(wikipedia.org)

CFR SA anunţă că circulaţia feroviară se va desfăşura cu restricţiile de viteză până duminică, 26 august, din cauza temperaturilor ridicate, trenurile urmând să înregistreze întârzieri la sosirea în staţiile de destinaţie.

"CFR SA face precizarea că în perioada de caniculă (35 - 38 grade C în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 - 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată", se arată în comunicat.

Codul portocaliu de caniculă a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila.

Potrivit CFR, în perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km(h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Potrivit avertizării valabile în zilele de joi, până duminică, în Câmpia de Vest, Câmpia Română şi sud-vestul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 41 de grade, în Lunca Dunării se vor înregistra izolat şi 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Restul ţării se va afla sub atenţionare cod galben de caniculă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 38 de grade în toate zonele de câmpie, deal şi podiş, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul de 80 al disconfortului termic.