Trei vagoane de tren au deraiat joi între Topleţ şi Băile Herculane

Garnitură de tren cisternă
Garnitură de tren cisternă (Epoch Times România)

Trei vagoane ale trenului Interregio 1691, Bucureşti - Timişoara, au deraiat joi, la trecerea peste un podeţ, între Topleţ şi Băile Herculane, informează CFR Călători, precizând că accidentul nu s-a soldat cu victime sau răniţi.

Potrivit sursei citate, primul vagon de la locomotivă a deraiat de două boghiuri, iar următoarele două de un singur boghiu. Incidentul a avut loc în jurul orei 17.10.

Cei aproximativ 200 de pasageri şi personalul feroviar nu au fost accidentaţi.

Circulaţia feroviară a fost închisă după accident, pasagerii fiind transportaţi cu mijloace auto până la Băile Herculane, de unde aceştia urmau să fie preluaţi de un alt tren până la destinaţii.

Alte trei trenuri interregio au fost direcţionate pe rute ocolitoare, iar pentru pasagerii trenurilor Regio (de scurt parcurs) s-a asigurat transbordare cu mijloace auto între Topleţ şi Băile Herculane.

"CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile cauzate de incident şi îi asigură că depune toate eforturile pentru ca aceştia să ajungă în siguranţă la destinaţie.", a mai informat CFR într-un comunicat de presă remis joi către Epoch Times.