Trei tineri, reţinuţi pentru ameninţări teroriste. Au sunat la Aeroportul Otopeni pentru a anunţa un atac cu bombă

DIICOT
DIICOT (facebook.com)

Trei adolescenţi din Piteşti sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de ameninţare teroristă şi complicitate la ameninţare teroristă, anunţă Realitatea PLUS. Potrivit sursei citate, minorii au sunat de trei ori la aeroportul Otopeni pentru a anunţa amplasarea unor bombe, dar şi la Poliţia din Caracal, pentru a anunţa că ar fi văzut-o pe Luiza Melencu, una dintre adolescentele victime ale lui Gheorghe Dincă.

Aceiaşi trei adolescenţi se pare că făceau comenzi la firme de livrare a mâncării pe adresele unor persoane cu care ar fi fost în conflict sau le raportau la secţii de poliţie din Capitală. Pentru a nu fi depistaţi, se ajutau de tehnologie pentru modificarea vocii.

"În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii fac parte dintr-un grup de tineri care şi-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicaţii informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi şi unităţi de poliţie pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile şi pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi pentru apelarea unor persoane fizice şi juridice pentru a face diverse farse.

Astfel, inculpaţii au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti-Otopeni pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au iniţiat mai multe apeluri telefonice către secţii de poliţie din Capitală pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi către mai multe societăţi comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceştia intraseră în diverse conflicte", se arată într-un comunicat DIICOT.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte şi înscrisuri, în urma cărora au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie şi alte obiecte şi înscrisuri.

Articolul complet aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne