Trei români răniţi în atentatul de la Barcelona. MAE a constituit celulă de criză

Printre persoanele rănite în atentatul ce a avut loc joi la Barcelona se află şi doi cetăţeni români, actualmente internaţi în spital, transmite MAE.
Atac la Barcelona, Spania
Atac la Barcelona, Spania (JOSEP LAGO/AFP/Getty Images)

UPDATE: Autorităţile spaniole au informat în dimineaţa zilei de vineri Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. Potrivit aceloraşi surse oficiale, şi acest cetăţean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă, anunţă MAE.

* * *

Doi cetăţeni români au fost răniţi în atentatul de la Barcelona, soldat cu moartea a cel puţin 13 persoane şi rănirea a circa 80.

Potrivit MAE, cele două persoane sunt internate în spital iar reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la unitatea medicală unde sunt trataţi aceştia.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: 34 934 181 535; 34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona 34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid 34 649 656 032.

Celula de criză a MAE îşi continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistenţă consulară posibilă, mai transmite MAE, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Reamintim că cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 80 au fost rănite, dintre care 15 în stare gravă, după ce o dubă a intrat în mulţimea aflată pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne