Trei poveşti despre oameni care au avut acelaşi vis, în aceeaşi noapte

Căţeluş
Căţeluş

Pot doi oameni să viseze acelaşi lucru? Ce principiu ştiinţific se află în spatele unui astfel de eveniment? Vă prezentăm relatări interesante de la trei internauţi care au avut acelaşi vis, în aceeaşi noapte. Deşi poveştile lor nu sunt din cale afară de şocante, presupunând că sunt adevărate, ne pun totuşi în faţa unei dileme. Trebuie să admitem faptul că astfel de lucrui sunt dincolo de ceea ce ştiinţa noastră modernă poate explica.

1. Dan Pearce le-a cerut fanilor de pe pagina sa de Facebook "Tată Singur care Râde" să povestească cele mai ciudate lucruri pe care le-au spus copiii lor. Unul din răspunsurile pe care le-a primit a fost următorul:

"Într-o noapte fiica mea, care avea atunci 5 ani, a veni în pat lângă mine. După ce am dormit din nou împreună, am avut un coşmar teribil în care eram un criminal. M-am trezit dimineaţa şi mă gândeam la visul meu atunci când fiica mea s-a trezit, s-a uitat la mine şi a spus: "Mami, am avut un vis în care omorai oameni".

2. Utilizatorul Reddit cu nick-ul Akeleie a descris un vis ciudat pe care se pare că el şi colegul său l-au împărtăşit: "Când eram în facultate, am visat o dată că stăteam acasă şi mă uitam în pădure şi colegul meu stătea acolo şi se uita la mine. A doua zi la facultate, el a venit la mine şi mi-a povestit despre un vis pe care l-a avut.

A visat că stătea în pădure şi se uita într-o casă şi m-a văzut pe mine prin fereastră uitându-mă la el. Nu am spus nimănui despre vis înainte ca el să îmi spună despre al lui. Nu am găsit visul [deloc] special până când nu mi-am dat seama că am visat la fel".

3. Pe Quora.com, Liz Bugarin a descris un vis pe care l-a avut şi fratele ei: "Câinele nostru bătrân a murit, iar câinele mai tânăr era în mod clar deprimat că a rămas singur... Am început procesul de căutarea a unui nou câine de companie vizitând adăposturile locale, dar nu am găsit un câine care să pară că se înţelege cu el.

După o altă seară în care am încercat să convingem câinele să mănânce, fratele meu şi cu mine am avut acelaşi vis: câinele nostru se juca fericit cu un căţeluş. Căţelul din visul nostru era acelaşi: tricolor, o ureche floppy, şi ne-am amintit şi că avea labele albe.

Am mers din nou în vizită la adăpost în acel week-end şi ne-a fost arătat un căţeluş care tocmai a devenit disponibil cu o zi înainte, aşa că încă nu fusese adăugat pe site-ul lor. Imediat urechile câinelui nostru deprimat s-au ridicat şi a început să se joace cu căţeluşul.

[Căţeluşul arăta] mai mult sau mai puţin la fel cu puiul din visul pe care fratele meu şi cu mine l-am avut cu câteva zile înainte. Inutil să spun, l-am adoptat şi el şi-a făcut loc acum în inimile noastre".