Trei morţi în urma exploziei unei maşini capcană în faţa consulatului SUA din Erbil

O maşină capcană a explodat în fata consulatului SUA din Erbil, 17 aprilie 2015.
O maşină capcană a explodat în fata consulatului SUA din Erbil, 17 aprilie 2015. (Captură Foto)

Trei oameni au fost ucişi când o maşină capcană a explodat vineri în faţa consulatului american din Erbil, capitala regiunii irakiene Kurdistan, care este un aliat puternic al Washingtonului în războiul purtat împotriva Statului Islamic, susţine Reuters.

Grupul jihadist Statul Islamic a revendicat acest atac.

Niciun membru al personalului american nu a fost rănit în explozie, conform Departamentului de Stat american, care a adăugat că maşina echipată cu o bombă improvizată a explodat chiar în faţa intrării în complexul puternic fortificat.

Un martor citat de Reuters a afirmat că la scurt timp după deflagraţie a fost auzit un schimb de focuri de armă automată.

Kurdistanul este cel mai important partener al coaliţiei conduse de SUA în campania sa de “distrugere” a grupului Statul Islamic, care a ocupat mari părţi din Irak în vara trecută şi a ameninţat că va ajunge şi la Erbil.

Statul Islamic şi-a asumat răspunderea şi pentru exploziile altor două maşini capcană care au avut loc vineri în Bagdad şi care s-au soldat cu 27 de morţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.