Tranzacţiile plăţi facturi din România ale PayPoint au crescut cu 38% în S1 2012-2013, la 11,6 mil.

PayPoint a raportat pentru prima jumătate a anului financiar 2012-2013 un volum de 11,6 milioane tranzacţii plăţi facturi pe piaţa din România, cu 38% mai mare faţă de perioada similară a anului precedent.

Potrivit reprezentanţilor companiei, adiţional rezultatelor pozitive înregistrate pe segmentul plăţi facturi, creşterea a fost susţinută şi de gradul tot mai mare de utilizare a serviciului de transfer de bani lansat în anul precedent, dar şi de creşterea cu 4% a numărului de tranzacţii de încărcare electronică a cartelelor telefonice preplătite, pe o piaţă în ansamblu aflată în declin.

Totodată, rezultatele pozitive raportate sunt susţinute şi de extinderea portofoliului de servicii puse la dispoziţie consumatorilor: în decursul celor şase luni, PayPoint România a semnat contracte cu patru noi furnizori parteneri. Astfel, compania şi-a consolidat poziţia în domeniile în care deja opera, adăugând totodată facilităţi de plată care marchează intrarea pe segmente noi, precum plăţile în numerar pentru servicii online.

În acelaşi timp, şi reţeaua de magazine de proximitate partenere PayPoint a cunoscut o evoluţie pozitivă. La data de 30 septembrie, pe tot cuprinsul ţării existau peste 7.000 puncte de plată PayPoint, în creştere cu 9.7% faţă de aceeaşi lună a anului precedent.

Datele sunt extrase din comunicatul oficial de anunţare a rezultatelor financiare ale PayPoint plc. pentru primul semestru al anului financiar 2012-2013, încheiat la data de 30 septembrie 2012.

PayPoint plc a raportat pentru cele şase luni un volum de 345 milioane tranzacţii procesate la nivelul grupului, în creştere cu 18% faţă de tranzacţiile raportate în aceeaşi perioadă a anului precedent. La nivelul întregului grup, au fost anunţate venituri nete de 49,3 milioane lire sterline, în creştere cu 17,7% faţă de anul anterior şi un profit înainte de impozitare de 18,3 milioane lire sterline, în creştere cu 15,5 %.

PayPoint plc este principalul operator de plăţi în numerar şi online din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Compania procesează anual peste 660 milioane de tranzacţii în valoare de peste 12 miliarde de lire sterline pentru peste 6.000 de clienţi - furnizori şi comercianţi

În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub brand propriu în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. În prezent, reţeaua punctelor de plată PayPoint numără peste 7.000 de terminale iar compania are încheiate contracte cu 52 de clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare, dintre care 42 sunt contracte pentru servicii de colectare plăţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie