Transplant de rinichi executat de doua ori in 48 de ore

In prezent website-ul care contine rapoarte despre Han Xiuwu a fost inlaturat. Reporterul nostru a obţinut aceasta informatie din fişiere cache de pe Internet.
In prezent website-ul care contine rapoarte despre Han Xiuwu a fost inlaturat. Reporterul nostru a obţinut aceasta informatie din fişiere cache de pe Internet. (The Epoch times)

S-a raportat recent ca pacientul spitalului Haidan, Xue Yanlin, a primit doi rinichi in 48 de ore pentru un cost de 220.000 yuani (27.440 dolari), rezultand intr-o pierdere financiara precum si moartea recipientului. Faptul ca doctorul Han Xiuwu de la spitalul Haidian din orasul Kumming a fost capabil sa foloseasca rinichi de la donatori vii dupa bunul sau plac intr-o perioada foarte scurta de timp a atras atentia publicului.

Decedat in urma unui transplant de rinichi executat de doua ori in 48 de ore

La 17 mai 2006, China Times a publicat un articol intitulat “Transplanturi de rinichi executate de 2 ori in 48 de ore pentru 222.000 de yuani au rezultat in pierdere financiara si pierderea unei vieti umane.”

Conform acestui articol, la 19 decembrie 2004, Xue Yanlin in varsta de 49 de ani din Fuyang, Anhui, a suferit de uremie si a fost spitalizata la centrul de transplant al spitalului Haidian din Beijing. Noua zile mai tarziu, in dupa amiaza zilei de 28 decembrie, un doctor de la centrul de transplant a adus rinichii de la o sursa exterioara cu grupa sanguina si anticorpul reactiv Penel (ARP) potrivite pentru Xue. La ora 22:10 Xue a fost transportata in sala de operatie; la ora 23 chirurgul sef Han Xiuwu, care s-a grabit la Beijing din Chifeng, Mongolia Interioara, a intrat in sala de operatie.

Patru ore mai tarziu Xue Yanlin a fost scoasa din sala de operatie. Han a declarat: “Operatia nu a avut succes.” In dimineata zilei de 29 la ora 9 a.m. s-a confirmat esecul operatiei de transplant de rinichi. Conform sotului lui Xue, Lu Xiaoxing, “Rinichiul bolnav nu a fost inlaturat deoarece Han s-a grabit sa se intoarca in Kunming in aceeasi zi pentru o alta operatie; el a declarat ca exista o sursa de rinichi acolo, se va intoarce a doua zi cu noul rinichi si il va inlocui pe cel bolnav.”

La 30 decembrie Xue a fost supusa unei operatii de urgenta datorita unui atac de inima. La ora 11 p.m. in aceeasi zi Han s-a reintors de la Kunming cu un rinichi nou si a executat transplantul de rinichi pentru Xue a doua oara. Dupa multe eforturi Han a iesit din sala de operatii si a anuntat ca operatia a esuat din nou. Han a declarat ca este un fenomen pe care nu l-a mai intalnit inainte.

Dupa operatie Xue a dezvoltat complicatii la plamani si pancreas. Desi Xue a platit 5.000 de yuani pe zi pentru ingrijire medicala la spital ea a murit in cele din urma la 30 ianuarie 2005, la 30 de zile dupa operatie.

Dupa ce a cheltuit 220.000 de yuani (27.440 US$) pentru cheltuieli medicale, moartea sotiei sale l-a infuriat pe Lu. El a cercetat cu atentie dosarele medicale, a consultat experti si a descoperit patru greseli majore facute de spital. Ca urmare Lu a dus cazul la tribunalul din Haidian unde a cerut ca spitalul Haidian sa plateasca un total de peste 600.000 de yuani (74.836 US$) drept compensatie pentru cheltuielile medicale, cheltuieli de inmormantare, daune mentale, etc.

Conform primei investigatii a procesului si informatiilor oferite de avocatul lui Lu, Liu Ruishuang, spitalul din Haidian a folosit marca “Centrul de Transplant a Spitalului Haidian,” dar centrul de transplant nu a fost inregistrat la Departamentul de Sanatate din Beijing si nu avea licenta pentru a executa operatii de transplant. Prin urmare operatiile de transplant pe care le-au executat sunt practici medicale ilegale.

Sursa secreta a rinichilor

Un utilizator chinez pe internet a comentat: Spitalul din Haidian primeste rinichi asa de usor precum cumperi rinichi de porc. Primul rinichi a fost gasit in noua zile si al doilea putea fi ridicat imediat in Kunming. Deobicei, dintre 300 sau 400 de oameni doar unul poate oferi un rinichi potrivit. Se pare ca dr. Han Xiuwu nu parea ingrijorat de sursa rinichilor. Se pare ca a efectuat transplantul fara a executa un test de potrivire, ca si cum ar fi o pierdere sa nu foloseasca rinichiul aflat in stoc.

A existat o scrisoare la sectiunea editorilor de la The Epoch Times care facea referire la raportul din 7 aprilie intitulat “2.500 de yuani pentru un rinichi.” Un utilizator de Internet a postat in luna decembrie a anului 2004: “Am primit un rinichi la spitalul Chang Zheng din Shanghai. A existat o mare cantitate de rinichi. Am asteptat 2 luni si jumatate pentru un rinichi. Il puteti cauta pe dr. Han Xiuwu de la departamentul de operatii de transplanturi din cadrul Spitalului General de Transporturi din Beijing. El dispune de multe surse pentru rinichi (el are o alianta cu spitalul pentru boli de rinichi din provincia Yunnan); rinichii sunt abundenti in Yunnan.”

Recent, a existat un raport la postul de radio Sound of Hope despre sursele de rinichi din Yunnan. Conform membrilor familiilor pacientilor supusi transplanturilor de rinichi la spitalul Zhong Shan din Shanghai, spitalul are doua surse majore de rinichi (Text transcris de pe inregistrarea audio:) “Din ceea ce stiu, o sursa este in Yunnan, cealalta in Hubei.” “Yunnan este la doar doua ore de zbor, prin urmare rinichii sunt proaspeti si spitalele din Shanghai deobicei trimit pe cineva sa colecteze organele deoarece testele de laborator din Yunnan sunt foarte necorespunzatoare. Organele trebuie sa se potriveasca si ar putea sa nu satisfaca cerintele spitalelor din Shanghai.”

Intr-un raport special se spunea ca Han Xiuwu s-a nascut in districtul Li Xin in provincia Anhui in 1964 si de la primul transplant de rinichi efectuat in 1996 in Kunming, el a executat cu succes peste 400 de operatii de transplant pana in prezent.

In raport Han Xiuwu a dezvaluit ca urmatorul sau pas este de a executa transplanturi de ficat. “Transplantul de ficat este un pas apropiat pentru mine deoarece atunci cand inlatur rinichii eu scot si ficatul pentru a putea fi folosit de alti doctori. Si mai mult, am invatat sa execut transplanturi de ficat in S.U.A.” A existat o dezbatere ca, accidental, cuvintele sale au dezvaluit adevarul. El a fost capabil sa obtina ficati atunci cand inlatura rinichi din “donatori.” Unde exista in aceasta lume un “donator” atat de generos?

Un alt fapt care merita a fi mentionat este ca acest raport despre Han Xiuwu a fost inlaturat. Reporterul nostru a obtinut aceasta informatie din fisiere cache de pe Internet.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe