Transnistria va colabora cu Rusia în cinci domenii importante

Transnistria este reprezentată de culoarea galbenă.
Transnistria este reprezentată de culoarea galbenă. (wikipedia.org)

Protocolul de la finele întrunirii şefului Transnistriei, Evgheni Şevciuk, cu vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, prevede colaborarea autoproclamatei RMN cu F.Rusă în cinci domenii importante: economico-comercială, social-umanitară, investiţională, culturală şi ştiinţifico-didactică, informaţională. Potrivit "Infotag", cu referire la serviciul de presă al Preşedintelui Transnistriei, noul protocol va deveni prelungirea actului similar, semnat în mai 2006 de către vicepremierul Alexandr Jucovschi şi ex-preşedintele transnistrean, Igor Smirnov.

Acum, Rusia promite să elaboreze un mecanism de participare a întreprinderilor transnistrene în comenzile armatei ruse, de asemenea în sistemul comenzilor de stat. Pe lângă toate acestea, Moscova va ajuta la crearea în regiune a unei reţele de întreprinderi agricole de prelucrare de ultimă generaţie.

În conformitate cu protocolul "Şevciuk - Rogozin" va fi facilitată dezvoltarea economică a colaborării Transnistriei cu regiunile ruseşti.

Rusia intenţionează să faciliteze includerea cetăţenilor ruşi şi a conaţionalilor, care locuiesc în Transnistria, în proiecte şi programele sale naţionale orientate spre sfera socială, de asemenea, să continue oferirea RMN a suportului umanitar, financiar şi tehnic.

În afară de aceasta, se planifică dezvoltarea relaţiilor între instituţiile de învăţământ, precum şi între mass-media. În cadrul protocolului "Şevciuk - Rogozin", "organele federale de putere ale F.Ruse cointeresate pot semna cu organele corespunzătoare ale Transnistriei acorduri bilaterale cu privire la interacţionarea în anumite direcţii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe