Traian Berbeceanu îşi intră în pâine. Şeful de cabinet al ministrului Vela, la o întâlnire cu sindicaliştii din MAI

Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu (Traian Berbeceanu / Facebook)

Liderii sindicatelor poliţiştilor au avut, vineri, o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului de Interne, la care ministrul Marcel Vela a fost reprezentat de şeful său de cabinet, Traian Berbeceanu, informează Emil Păscut, şeful Sindicatului Poliţiştilor „Diamantul”, într-o postare pe Facebook.

Prezent la întâlnire a fost însă şi Gabriel Oprea, în calitate de reprezentant al unui sindicat al poliţiştilor, despre care Păscut afirmă că ar putea fi cauza absenţei ministrului Vela la reuniunea cu pricina.

„În data de 13.12.2019 a avut loc o şedinţă informală, la Excelsior, la care au participat reprezentanţi ai tuturor organizaţiilor sindicale mari.

Din partea ministerului au participat secretarul de stat chestor şef Bogdan Despescu şi directorul de cabinet al ministrului, Traian Berbeceanu. Ministrul Vela nu a mai participat.

Discuţiile au avut un caracter general, fără a fi transmise soluţii concrete la solicitările reprezentanţilor sindicatelor.

Singurul mesaj clar transmis de chestorul şef Despescu a fost îndemnul la calm în ce priveşte intenţia poliţiştilor de a se grăbi să înceteze raporturile de serviciu cu drept la pensie. Este exclusă eliminarea poliţiştilor din categoriile celor care beneficiază de pensie de serviciu militară.

De asemenea, a mai afirmat că cele două proiecte de lege, care circulă în spaţiul on-line, privind salarizarea poliţiştilor, nu corespund variantei oficiale.

Privitor la lipsa ministrului Vela, o posibilă explicaţie ar putea fi apariţia lui Oprea (însoţit de Anghel Iordănescu) la această întâlnire, ca preşedinte al Uniunii Mihai Viteazul. Posibil ca Vela să nu vrea să fie văzut în anturajul lui Oprea. Sau, posibil, să fi avut o treabă mai importantă.

Am remarcat însă frustrarea adâncă a reprezentanţilor federaţiilor care încă aşteaptă o întâlnire oficială colectivă, cu ministrul Vela. Mi se pare o abordare greşită să faci turul televiziunilor, mai ceva ca Coarna, şi să nu ai timp de o întâlnire cu reprezentanţii salariaţilor. Să te întâlneşti cu sindicatele, e până la urmă o dovadă că te interesează şi interesele generale ale salariaţilor, nu doar dosarul 10 august.

Dacă tot ne aflam pe acolo, am deschis discuţia pe problema structurilor de suport şi am văzut că de data asta există o deschidere ca măcar noi sindicatele să ajungem la o poziţie unitară faţă de ei, în sensul că la eliberarea postului să fie transformat postul vacant în post de funcţionar public sau contractual.

E o realitate că părem prea mulţi pentru politicieni şi e greu să justifici de ce trebuie să aibă un consilier juridic sau un contabil din MAI, pensie militară”, a fost mesajul publicat de Emil Păscut pe pagina de Facebook a sindicatului pe care îl conduce.

Reamintim că ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat săptămâna trecută că fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, comisarul şef în rezervă Traian Berbeceanu va fi şeful său de cabinet.

„Aşa cum aţi văzut, am încercat să aduc în echipa mea oameni cu care să pot acţiona, să îmi îndeplinesc această misiune nobilă de a fi ministrul Afacerilor Interne”, a precizat Marcel Vela în legătură cu numirea lui Berbeceanu, care se bucură de aprecierea opiniei publice.

„Propunerea domnului ministru Marcel Vela mă onorează şi mă responsabilizează, în egală măsură! Va fi nevoie de multă muncă şi multă determinare. Şi ne vom baza pe sprijinul tuturor profesioniştilor din Poliţia Română! Va fi bine! Doamne ajută!”, a reacţionat ulterior şi Traian Berbeceanu, pe pagina sa de Facebook.

Traian Berbeceanu, poreclit şi Comisarul Cattani (după personajul principal cu acelaşi nume din serialul de televiziune italian Caracatiţa), a fost desemnat “Poliţistul anului” în 2007 şi 2013 la categoria “Combaterea Criminalităţii Organizate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne