Traian Băsescu: Votul pentru ACUM înseamnă o Moldova deschisă către occident şi România

Votul pentru Dodon şi Plahotniuc ar însemna „predarea la cheie” a R. Moldova către Moscova şi oligarhia rusă sau o ţară izolată cu instituţiile statului şi averea aservite unui singur om, afirmă Traian Băsescu.
Traian Băsescu preşedintele de onoare a PUN din R. Moldova
Traian Băsescu preşedintele de onoare a PUN din R. Moldova (facebook.com)

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu aminteşte moldovenilor despre obligaţia patriotică să participe masiv la vot, duminică, 24 februarie, pentru a-şi decide soarta indiferent că se află în ţară, în România sau oriunde în Europa. Mai mult, acesta îndeamnă alegătorii să-şi dea votul Blocului ACUM.

„Votul pentru ACUM, condusă de Maia Sandu şi Andrei Năstase, înseamnă o ţară deschisă către occident şi România, o şansă pentru modernizarea Republicii Moldova a instituţiilor sale şi o administrare în folosul cetăţenilor”, scrie preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui Traian Băsescu, votul pentru partidul lui Dodon ar însemna „predarea la cheie” a Republicii Moldova către Moscova şi oligarhia rusă, iar votul pentru partidul„ oligarhului Plahotniuc înseamnă o ţară izolată, aservirea instituţiilor statului şi a averii ţării către un singur om şi interesele lui”.

În context, ex-preşedintele român a ţinut să sublinieze că opţiunea unionistă în prezent nu este consolidată, având în vedere că partide ca PUN şi PLR nu s-au înscris în competiţia electorală, „în timp ce liberalii sunt compromişi de alianţa pe care la un moment dat Ghimpu a făcut-o cu Plahotniuc”.

„În Republica Moldova au loc alegeri parlamentare, într-un sistem electoral conceput să reducă şansele partidelor pro-occidentale şi unioniste. Singurul mod de a înfrânge incorectitudinea sistemului electoral este o prezenţă masivă la vot a celor aproape 3 milioane de cetăţeni cu drept de vot.

Îmi pare rău că nu mai sunt cetăţean al Republicii Moldova pentru a vota ACUM, dar cu siguranţă soţia mea, Maria Băsescu, căreia Plahotniuc şi Dodon nu i-au anulat încă cetăţenia Republicii Moldova, va vota ACUM. Să mergem la vot ACUM!”, a conchis Traian Băsescu care în 2018 a pierdut procesul privind restabilirea cetăţeniei Republicii Moldova retrasă de Igor Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe