Traian Băsescu: Viitorul României şi Republicii Moldova este împreună

Circa 80% dintre români vor unirea cu Republica Moldova, susţine Băsescu, în opinia căruia potenţialul agricol uriaş pe care-l are Moldova, alăturat la potenţialul agricol al României ar face din România a treia ţară agricolă a Uniunii Europene.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Viitorul României şi Republicii Moldova este împreună, iar procesul de unificare a început de ani buni, a declarat liderul PMP, Traian Băsescu, într-un discurs ţinut în faţa a peste 150 de basarabeni de toate vârstele veniţi să viziteze România în cadrul programului "Cunoaşte-ţi ţara", iniţiat de Platforma Unionistă "Acţiunea 2012".

"Îi felicit pe iniţiatorii acestui program, care aduc pentru câteva zile în România cetăţeni ai Republicii Moldova, pentru că este important să ne cunoaştem cât mai bine. Eu, după cum ştiţi, sunt un unionist, oricât se supără unii sau alţii, din ţară sau din afara ţării, n-am pregetat niciodată să spun că viitorul celor două ţări româneşti este împreună. (...) Pentru mine, orice întâlnire cu dumneavoastră nu este un prilej de a face propagandă unui proces de unificare, ci este un prilej de a vă spune că eu mă simt cetăţean al Republicii Moldova în egală măsură cu sentimentul pe care-l am că sunt cetăţean al României, pentru că acolo trăiesc români. Au decis alţii să nu trăim împreună, dar nu ne poate opri nimeni să corectăm erorile istoriei. Aşa cum a putut Germania, trebuie să putem şi noi, la un moment dat", a declarat Traian Băsescu în discursul ţinut la sediul central al PMP.

Potrivit fostului preşedinte, procesul de unificare a României şi Moldovei a început de ani buni de zile, odată cu declararea independenţei Republicii Moldova, cu Podul de flori de peste Prut şi că în România orice sondaj se face, arată că în proporţie de 80% românii vor unirea cu Republica Moldova.

Pe de altă parte, în Moldova, unde propaganda Moscovei funcţionează încă foarte puternic, lucrurile sunt mult mai problematice.

"Aici vreau să înţelegeţi un lucru, România nu face o favoare Republicii Moldova dacă-şi doreşte unirea. Şi România are nevoie de Republica Moldova la fel cum Republica Moldova are nevoie de România. Este o soluţie care rezolvă problemele ambelor ţări. Potenţialul agricol uriaş pe care-l are Republica Moldova, alăturat la potenţialul agricol al României ar face din România a treia ţară agricolă a Uniunii Europene. (...) Ca să nu mai vorbim că totuşi este extrem de important şi pentru securitatea naţională ca România să aibă frontieră pe Nistru, şi nu pe Prut (...) Deci, să aveţi în vedere că nu numai Moldova are nevoie de România, şi România are nevoie de Republica Moldova şi de cetăţenii români din Republica Moldova", a mai declarat preşedintele PMP.

La finele întâlnirii, Băsescu a fost întrebat de o tânără din Moldova de ce nu candidează pentru un nou mandat de preşedinte - nu al României ci al Republicii Moldova:

"Discutăm altădată. Îmi ajung şi mie 10 ani de... Nici România nu e ţară uşoară, să ştiţi", a declarat Băsescu.

Reamintim că în cadrul proiectului "Cunoaşte-ţi ţara !" Platforma Unionistă "Acţiunea 2012" şi-a propus să aducă în România 100.000 de basarabeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne