Traian Băsescu: Tăriceanu nu are motive să demisioneze de la conducerea Senatului

Călin Popescu Tăriceanu - proaspăt inculpat în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa şi a unei suprafeţe din pădurea Snagov - nu are niciun motiv să îşi dea demisia din fruntea Senatului, este de părere Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul preşedinte şi actual lider al PMP, Traian Băsescu, susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, "nu are motive să demisioneze".

"Ei nu au, în ALDE, în criterii de integritate, demisia din funcţie când eşti pus sub urmărire penală. Atunci funcţionează principiul constituţional că nu eşti vinovat până nu eşti condamnat. Funcţionează prezumţia de nevinovăţie", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Fostul şef de stat a explicat că, în cazul în care ALDE ar fi avut inclusă măsura în criteriile de integritate, "cum s-a repezit PSD să-şi pună", se putea cere demisia din funcţie a acestuia.

Reamintim că procurorii DNA au început marţi urmărirea penală pe numele lui Tăriceanu pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în dosarul care vizează retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a unei suprafeţe din pădurea Snagov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne