Traian Băsescu susţine că nu ştia când l-a numit pe Niţu că acesta a tras în oameni la Revoluţie

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că atunci când l-a numit pe Tiberiu Niţu în funcţia de Procuror General nu ştia că acesta a fost printre cei care au tras împotriva populaţiei în decembrie 89, ci doar că avea certificat de revoluţionat motiv pentru care a fost încrezător că acesta va finaliza "Dosarul Revoluţiei".

"La numirea în funcţia de Procuror General ştiam că domnul Niţu are certificat de revoluţionar şi că a primit 8.000 mp de pământ drept recompensă. Şi acesta a fost un motiv pentru care am fost încrezător că va finaliza dosarul revoluţiei. Mi-l imaginam sub gloanţele armatei. În ultimele săptămâni de mandat am aflat că militar în termen fiind (nu-i fac o vină din asta), a tras de la clădirea televiziunii pe care o apăra în direcţia blocurilor din Dorobanţi", a scris Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

"Nu ştiu dacă a împuşcat pe cineva. Nici el nu ştie probabil. Dar abia atunci am înţeles că moral, domnul Niţu nu poate finaliza dosarul Revoluţiei. Oare de ce nu mi-a spus de la numire că a fost printre cei care trăgeau către populaţia răzvrătită?", se întreabă fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu a venit cu aceste precizări în contextul în care, cu o zi în urmă, după ce era pus sub acuzare de Parchetul General în dosarul de şantaj care o priveşte pe senatoarea PSD Gabriela Firea, declarat că este cam la fel de suspect ca şi Tiberiu Niţu, numai că el este suspect că a făcut o declaraţie, iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie.

"Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus să tragă înspre Dorobanţi unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti", precizat luni Traian Băsescu.

Faptul că Tiberiu Niţu a fost printre cei care au tras la revoluţie este denunţat şi de preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie", Teodor Mărieş, care s-a plâns de faptul că actualul Procuror General este unul dintre cei care au creat teroare la în decembrie 89, tergiversând totodată "Dosarul Revoluţiei" care a ajuns în mâinile sale.

"În fruntea Parchetului General se află un terorist care în decembrie '89 a creat teroare prin faptul că a tras din Televiziune, peste clădirile din zona Televiziunii şi în clădirile din zona Televiziunii - conform propriilor lui declaraţii. Niţu Tiberiu Flaviu a participat la evenimente; avea calitatea de militar în termen în decembrie '89. Dumnezeu ştie cât a tras, cu certitudine, tot conform propriei declaraţii – spune: "Am apărat Televiziunea până în 13-15 iunie". Declaraţia lui se găseşte pusă pe site-ul Asociaţiei, este publică, [iar] acuzele noastre sunt de la venirea lui la parchet.

I-am spus în urmă cu 8 ani, când l-a ‘paraşutat’ cine l-a ‘paraşutat’ de la Ploieşti la Bucureşti: “Du-te acasă de unde ai venit, pentru că nu ai ce căuta aici.” Uite că a avut ce căuta. A ţinut dosarele Revoluţiei, a frânat lucrarea în aceste dosare şi, din punctul nostru de vedere - pe lângă crima pe care, posibil, a săvârşit-o, prin declaraţia pe care a dat-o: în sensul că a tras în 21 şi în 22 decembrie - este şi complice la tăinuirea crimei, de 8 ani încoace", a declarat recent Teodor Mărieş.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.