Traian Băsescu: "Nu vreau să-mi imaginez cât de riscante ar fi nişte cluburi clandestine"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Băsescu critică pe Facebook modul în care au reacţionat autorităţile la tragedia din Colectiv. În viziunea fostului preşedinte închiderea cluburilor nu este o soluţie, căci se vor deschide altele, clandestine, greu de supravegheat şi mult mai riscante.

"Tineretul are nevoie de cluburi.

Prima reacţie a autorităţilor este să le închidă. Greşit. Plecînd de la comanda socială ele trebuie să existe. Soluţia este finanţarea modernizării acestor cluburi cu credite garantate de stat, la fel ca la prima casă. Dacă le vom închide cluburile ce alternativă dăm tinerilor pentru petrecerea sfîrşitului de săptămînă mai ales iarna? Credeţi că vor umple sălile de teatru?

Nu vreau să-mi imaginez cit de riscante ar fi nişte cluburi clandestine.
Sunt convins că Guvernul României poate da o soluţie inteligentă pentru prezent şi viitor. Tinerii au nevoie de cluburi.", scrie Băsescu, pe contul său de socializare.

Reamintim că vineri noaptea, la clubul Colectiv din Bucureşti a izbucnit un incendiu care a curmat viaţa a 27 de persoane, alte peste 160 ajungând în spitalele Capitalei, cu arsuri pe suprafeţe mari din corp şi intoxicaţi cu fum. De la momentul tragediei şi până acum, cinci persoane au murit în spitale, în pofida eforturilor medicilor.

În România au fost decretate trei zile de doliul naţional iar duminică, în mai multe localităţi ale ţării au avut loc marşuri de comemorare a celor pieriţi în incendiu.

Pe de altă parte, Parchetul General a declanşat o anchetă în acest caz, la acest moment cei trei patroni ai clubului Colectiv fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.