Traian Băsescu: Nu va fi niciun Brexit, Parlamentul britanic nu va fi de acord

Indiferent de rezultatul referendumului, nu va avea loc niciun Brexit pentru că Parlamentul britanic nu va anula legile de aderare, este de părere fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Premierul britanic David Cameron a jucat o carte, care îi va ieşi. Nu va avea loc însă niciun Brexit, nu o să iasă Marea Britanie din Uniunea Europeană pentru nimic în lume pentru că ar pierde enorm, a declarat luni seară, la RTV, fostul şef de stat Traian Băsescu.

În opinia liderului PMP, indiferent cum vor vota britanicii la referendum, Parlamentul este cel care trebuie să anuleze legile de aderare, iar acest lucru nu se va întâmpla.

"Mesajul lui David Cameron tot timpul în Consiliu a fost: Ori îmi daţi nişte facilităţi — şi se referea la facilităţile sociale, dar şi la contribuţii la bugetul UE — (...), ori, dacă nu, referendumul pe care l-am promis britanicilor o să fie unul prin care vor vota ieşirea. Eu vă dau scris că nu va ieşi.

Cameron şi-a atins obiectivul — are reduceri la contribuţii şi facilităţi sociale, aşa că el şi-a rezolvat problema. A fost un joc cam dur. Indiferent cum ar vota britanicii, eu cred că vor vota împotriva ieşirii, Parlamentul trebuie să valideze prin lege, adică trebuie să anuleze legile de aderare şi nu o va face niciodată", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Pe 23 iunie, britanicii sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi exprima opţiunea în legătură cu rămânerea sau nu în Uniunea Europeană. Totodată, un număr mare de britanci au iniţiat o petiţie pentru anularea referendumului după ce a fost ucisă, luna aceasta, parlamentara pro UE Joe Cox.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne