Traian Băsescu îi propune lui Iohannis un nou subiect la consultări - "penibilii de la transporturi"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Din ce în ce mai activ pe contul său de Facebook, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a postat joi un nou mesaj intitulat "Penibilii de la transporturi – poate subiect la consultări?"

"Miron Mitrea, Ludovic Orban, Dan Şova, Relu Fenechiu şi, în sfîrşit, ultimul pe listă, adus cu mari sacrificii de la Cluj pentru a completa galeria de incompetenţi de la transporturi, Ioan Rus au vânturat românilor hărţi cu mii de kilometri de autostrăzi. De fiecare dată, COMISIA EUROPEANĂ le-a dat cu hărţile în cap, etichetîndu-i ca fiind incompetenţi", scrie fostul şef de stat.

România are master-planul pentru construcţia de autostrăzi adoptat prin OG nr. 16/1999, a amintit Traian Băsescu, subliniind că guvernele PSD-iste au adăugat la anexa acestei ordonanţe "tot soiul de bazaconii conform intereselor baronimii, dar şi pe măsura incompetenţei miniştrilor transporturilor care n-au priceput elementarul, că pot utiliza bani europeni prioritar pentru autostrăzi care fac parte din coridoarele pan-europene IV şi IX (ca de altfel şi la calea ferată)."

"Au cheltuit enorm pentru tot soiul de noi master-planuri, pe care eu personal le-aş imputa miniştrilor. Până una alta, domnule Ioan Rus, daţi în lucru: Piteşti – Rm.Vîlcea – Sibiu / Ploieşti – Buzău – Focşani – Albiţa şi Centura Bucureşti - Sud, autostrăzi încă neexecutate faţă de master-planul din 1999 şi pe care trebuie să le facem. Altfel nu primim bani europeni pentru alte autostrăzi. O sugestie. La anexa OG nr. 16/1999 care defineşte priorităţile, adăugaţi şi autostrada Craiova – Piteşti. Cu siguranţă aveţi argumentul puternic al existenţei uzinei Ford şi ar putea fi acceptat de COMISIE pentru noul exerciţiu bugetar", a adăugat fostul preşedinte.

"Oare vom avea o anchetă a corpului de control al PM sau a DNA pentru contractul Bechtel sau rămînem cu gogoaşa lui Şova – precum că s-ar fi pierdut contractul original?", întreabă Traian Băsescu.

La două ore după postarea acestui mesaj, fostul preşedinte a revenit cu o adăugare pentru "propagandiştii mincinoşi" care susţin că el nu a vrut construcţia de autostrăzi în România.

"Iată proba minciunii voastre. Vedeţi numele ministrului transporturilor care a iniţiat primul program de construcţie autostrăzi în România aşa cum el a fost aprobat de primul ministru Radu Vasile în ianuarie 1999", a precizat Traian Băsescu, făcând referire la faptul că a fost ministru la transporturi în acea perioadă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne