Traian Băsescu îi propune lui Iohannis un nou subiect la consultări - "penibilii de la transporturi"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Din ce în ce mai activ pe contul său de Facebook, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a postat joi un nou mesaj intitulat "Penibilii de la transporturi – poate subiect la consultări?"

"Miron Mitrea, Ludovic Orban, Dan Şova, Relu Fenechiu şi, în sfîrşit, ultimul pe listă, adus cu mari sacrificii de la Cluj pentru a completa galeria de incompetenţi de la transporturi, Ioan Rus au vânturat românilor hărţi cu mii de kilometri de autostrăzi. De fiecare dată, COMISIA EUROPEANĂ le-a dat cu hărţile în cap, etichetîndu-i ca fiind incompetenţi", scrie fostul şef de stat.

România are master-planul pentru construcţia de autostrăzi adoptat prin OG nr. 16/1999, a amintit Traian Băsescu, subliniind că guvernele PSD-iste au adăugat la anexa acestei ordonanţe "tot soiul de bazaconii conform intereselor baronimii, dar şi pe măsura incompetenţei miniştrilor transporturilor care n-au priceput elementarul, că pot utiliza bani europeni prioritar pentru autostrăzi care fac parte din coridoarele pan-europene IV şi IX (ca de altfel şi la calea ferată)."

"Au cheltuit enorm pentru tot soiul de noi master-planuri, pe care eu personal le-aş imputa miniştrilor. Până una alta, domnule Ioan Rus, daţi în lucru: Piteşti – Rm.Vîlcea – Sibiu / Ploieşti – Buzău – Focşani – Albiţa şi Centura Bucureşti - Sud, autostrăzi încă neexecutate faţă de master-planul din 1999 şi pe care trebuie să le facem. Altfel nu primim bani europeni pentru alte autostrăzi. O sugestie. La anexa OG nr. 16/1999 care defineşte priorităţile, adăugaţi şi autostrada Craiova – Piteşti. Cu siguranţă aveţi argumentul puternic al existenţei uzinei Ford şi ar putea fi acceptat de COMISIE pentru noul exerciţiu bugetar", a adăugat fostul preşedinte.

"Oare vom avea o anchetă a corpului de control al PM sau a DNA pentru contractul Bechtel sau rămînem cu gogoaşa lui Şova – precum că s-ar fi pierdut contractul original?", întreabă Traian Băsescu.

La două ore după postarea acestui mesaj, fostul preşedinte a revenit cu o adăugare pentru "propagandiştii mincinoşi" care susţin că el nu a vrut construcţia de autostrăzi în România.

"Iată proba minciunii voastre. Vedeţi numele ministrului transporturilor care a iniţiat primul program de construcţie autostrăzi în România aşa cum el a fost aprobat de primul ministru Radu Vasile în ianuarie 1999", a precizat Traian Băsescu, făcând referire la faptul că a fost ministru la transporturi în acea perioadă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne