Traian Băsescu, după declaraţia generalului Hodges: "Nu e de joacă cu situaţia din regiune"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Declaraţia comandantului trupelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, referitoare la planul preşedintelui Vladimir Putin de a deţine controlul asupra gurilor Dunării este extrem de importantă, a declarat joi fostul preşedinte Traian Băsescu, care a venit la sediul PMP pentru a-i atenţiona pe liderii formaţiunii că nu e de joacă cu situaţia de securitate din regiune.

"Am venit să-i atenţionez pe cei din conducerea PMP că astăzi a fost o declaraţie extrem de importantă legată de evoluţiile din Europa de Est. A fost declaraţia generalului Hodges (Ben Hodges — n.r.), comandantul forţelor americane din Europa, care, sunt convins, în urma informaţiilor şi a unei analize a afirmat ceea ce afirm eu de doi ani de zile, că ţinta lui Vladimir Putin este legată de gurile Dunării", a declarat Traian Băsescu, la plecarea de la sediul PMP, potrivit Agerpres.

"S-a ajuns la aceeaşi concluzie pe care în analiza mea şi a structurilor de securitate româneşti am tras-o acum doi ani de zile, iar astăzi este confirmată ca analiză de generalul Hodges, comandantul forţelor americane din Europa. Cred că este un semnal care trebuie tras. Eu i-am rugat pe partenerii din PMP să aibă în vedere că nu e joacă cu situaţia de securitate din regiune", a adăugat fostul preşedinte.

Comandantul trupelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, a declarat că Rusia încearcă să deţină controlul asupra gurilor Dunării, ceea ce i-ar oferi o poziţie de forţă asupra economiilor sud-est europene, titrează The Daily Telegraph, citat de hotnews.ro.

"Sunt sigur că Putin vrea să ne distrugă Alianţa, nu atacând-o, ci divizând-o", a declarat Ben Hodges, în cadrul unui discurs susţinut la Berlin.

Mai mult, generalul a subliniat că Rusia are 12.000 de soldaţi în Ucraina. "Dacă nu credeţi nici acum că Rusia este implicată direct în Ucraina, nu veţi crede niciodată. Nu vreţi să o credeţi", a adăugat acesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.