Traian Băsescu, despre instalarea lui Cioloş ca premier: "Oare a fost doar o înşelătorie?"

Modul în care Dacian Cioloş va da curs cerinţelor Străzii care l-a adus la putere va arată dacă numirea acestuia în fruntea guvernului a fost o înşelătorie sau nu, opinează Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Instalat la Palatul Victoria, Dacian Cioloş va trebui să răspundă principalelor solicitări ale Străzii, remarcă, pe Facebook, fostul preşedinte Băsescu. Dacă noul premier va respecta sau nu cerinţele Străzii, va arăta "cât a fost înşelătorie în spectacolul regizat de Preşedintele Iohannis", mai adaugă Băsescu, actul preşedinte al MP.

Redăm postarea fostului preşedinte:

"Oare a fost doar o înşelătorie ?

Acum suntem în faţa unui Prim Ministru instalat la Palatul Victoria cu o largă majoritate şi care va trebui să răspundă principalelor solicitări ale STRĂZII care l-a adus la putere, adică :
1. 300 parlamentari – element de reformă a clasei politice – proiect MP depus la Parlament;
2. Alegerea primarilor în două tururi –reformă clasă politică – proiect MP depus la Parlament;
3. Depolitizarea instituţiilor – reforma instituţiilor;
4. Reforma sistemului de sănătate – proiect MP depus la Parlament;
5. Reforma curriculară în educaţie;
6. Înlocuirea Avocatului Poporului;
7. Înlocuirea Preşedintelui CNA.
Pentru un premier este de apreciat chiar dacă nu este foarte dificil să înlocuiască două persoane propuse a fi miniştri sau cîteva fraze într-un program de guvernare. Acum însă a venit timpul celor şapte puncte şi asta ne va arăta cit a fost corectitudine şi cit a fost înşelătorie în spectacolul regizat de Preşedintele Iohannis avîndu-l ca actor principal pe Dacian Cioloş.
Oare a fost doar o înşelătorie?" scrie preşedintele MP.

Reamintim că în programul iniţial de guvernare prezentat de Dacian Cioloş anterior votului din Parlament apărea una din principalele cerinţe ale străzii, alegerea primarilor în două tururi de scrutin. O zi mai târziu, acest obiectiv a dispărut din varianta"îmbunătăţită" a programului de guvernare.