Traian Băsescu: Dacă eram premier ori îl dădeam pe Dragnea cu capul de toţi pereţii, ori demisionam

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Este clar că premierul Victor Ponta va trebui să ia aprobări de la PSD pentru orice acum că Liviu Dragnea a fost "uns" şef al formaţiunii, a declarat miercuri seară, la postul B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu, care a criticat dur afirmaţia lui Dragnea potrivit căreia le va solicita miniştrilor să aibă un anumit comportament public şi aşteaptă de la aceştia să nu meargă la televizor să comenteze divorţuri sau violuri.

"Este clar că premierul Ponta va trebui să ia aprobări de la partid de acum înainte pentru orice. Eu nu aş fi ajuns niciodată în această situaţie. Dar are şi Ponta o responsabilitate. Numai la declaraţia asta i-aş fi lăsat lui Dragnea Guvernul: «Ia-l, nene». Sau i-aş fi spus: «Nenică, vezi tu Palatul ăsta? Se numeşte Victoria! Ia-l, ia demisia de aici». Numai că Ponta nu poate să demisioneze pentru că e greu de crezut că Iohannis mai desemnează pim-ministru de la PSD. Şi PSD nu vrea să piardă guvernarea.

Dacă nu era la Miami, cu certitudine, aşa gândesc eu, l-ar fi chemat (Ponta - n.r.) şi i-ar fi spus: «Uite, băiatu’, ştii care e treaba? Eu stau aici ca să mai fiţi la guvernare. Dacă mai îndrăzneşti o singură dată să mai faci anunţuri de-astea, aţi pierdut guvernarea». Eu vă spun ce aş fi făcut eu (…) Apoi, aş fi spus şi partidului: «Am avut o discuţie cu domnul Dragnea, l-am atenţionat că nu e şeful miniştrilor. Dacă o singură dată îndrăzneşte să facă anunţuri publice care vizează activitatea miniştrilor, îl las»", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Fostul preşedinte este de părere că Liviu Dragnea a intrat într-o campanie de reconsolidare a poziţiei lui în partid şi nu dă doi bani pe avariile pe care i le produce lui Ponta în această politică de refacere a autorităţii lui.

"Ieşirea asta a lui Dragnea în care îi cheamă el pe miniştri este inadmisibilă. Dacă eram premier la ora asta, ori Dragnea era dat cu capul de toţi pereţii, ori avea demisia mea", a subliniat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.