Traian Băsescu: "Avem obligaţia să oprim dezastrul viitorului!"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Băsescu a lansat, duminică, pe Facebook, un apel pentru "oprirea dezastrului viitorului", atrăgând atenţia că plecarea lui Vlad Alexandrescu din Guvern reprezintă un triumf al sistemului retrograd.

În postarea sa, Traian Băsescu atrage atenţia că după ce legea educaţiei a trecut prin asumarea răspunderii, după ce în 2012 o nouă lege a sănătăţii "a fost îngropată în stradă", acum ministrul Culturii, care încearcă să facă performanţă, este mazilit ceea ce în opinia fostului şef al statului arată că sistemul retrograd triumfă din nou.

Redăm postarea fostului preşedinte:

"Poate în liniştea sărbătorilor, putem citi fără patimă, dar cu luciditate.

Avem obligaţia să oprim, azi, dezastrul viitorului!

EDUCAŢIE – 2011 O lege modernă a educaţiei trece prin asumarea răspunderii. Sistemul intervine având ca lider pe Ecaterina Andronescu şi aplică 98 de modificări legii. Rezultatul: abandonul şcolar a ajuns la 18 la sută, avem doctori în ştiinţe fără număr şi cu lucrările plagiate, nicio universitate românească în primele 500, învăţământul superior rămâne nerelevant. Sistemul retrograd a triumfat.

SĂNĂTATE – 2012 O nouă lege a sănătăţii care introducea concurenţa şi finanţarea privată a sistemului de sănătate este îngropată în stradă. Sistemul a intervenit având ca lider pe popularul Raed Arafat. Rezultatul: în fiecare an, mii de oameni care, în mod normal, ar trebui să fie în viaţă mor în spitalele româneşti. Sistemul retrograd a triumfat.

CULTURĂ – 2016 Un ministru încearcă să introducă performanţa în managementul instituţiilor de spectacol şi al muzeelor, încearcă să introducă un sistem de protecţie a patrimoniului construit, a siturilor istorice şi naturale. Sistemul intervine prin figura sa emblematică Ion Caramitru, iar ministrul care voia reforme pleacă din guvern. Rezultatul: nu se schimbă nimic, mergem înainte cum ştiu brontozaurii culturii. Sistemul retrograd a triumfat.

Oare înţelegem, azi, care poate fi viitorul unei naţiuni, al unei ţări fără educaţie, fără sănătate şi fără cultură?

PS-Maestre Ion Cristoiu, postarea nu are nicio legătură cu presupusa, de dumneavoastră, dispută SRI/SIE."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne