Traian Băsescu ales preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale din Moldova

Traian Băsescu împreună cu Partidul Unităţii Naţionale îşi propun să acceadă în viitorul Parlament al R.Moldova, din 2018, şi să pledeze de la tribuna Legislativului pentru Unirea cu România.
Traian Băsescu prezent la Congresul PUN de la Chişinău 25.06.2017
Traian Băsescu prezent la Congresul PUN de la Chişinău 25.06.2017 (facebook.com/Traian Băsescu)

În cadrul primului congres extraordinar al Partidul Unităţii Naţionale (PUN) din Republica Moldova organizat duminică la Chişinău, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a fost ales cu unanimitate de voturi în funcţia de preşedinte de onoare al noii formaţiuni politice. De asemenea, congresul a decis ca până la clarificarea juridică a procedurii de acordare a cetăţeniei moldoveneşti lui Traian Băsescu, funcţia de preşedinte al PUN să rămână vacantă. Deputatul român Constantin Codreanu a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

”Partidele politice din România nu au curajul să îşi asume acest obiectiv, doar PMP o face şi vreau să devin politician al Republicii Moldova pentru a duce politica României până la malurile Nistrului! 80% dintre cetăţenii din România sunt pentru Unirea cu Republica Moldova! Obiectivul de aici să fie 50+1 unionişti în Parlamentul Republicii Moldova şi pe aceştia ni-i poate da PUN!”, a notat Traian Băsescu în timpul evenimentului.

Potrivit unui comunicat, la congres au participat 1200 de delegaţi şi invitaţi din R. Moldova şi România. Printre invitaţii din România s-au numărat senatori şi deputaţi din Parlament precum şi membri ai administraţiei publice locale din România. În prezenţa lui Traian Băsescu, în cadrul lucrărilor congresului, a fost semnat de către preşedintele executiv al PUN, Anatol Şalaru şi preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, Protocolul de Colaborare şi Acord Privilegiat între Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Unităţii Naţionale.

Preşedintele executiv al formaţiunii politice, Anatol Şalaru a anunţat că "PUN este împotriva modificării sistemului electoral, oricare ar fi el: uninominal sau mixt." Totodată acesta a menţionat că doreşte să colaboreze cu Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). "Vrem să colaborăm cu partidul Maiei Sandu şi ne adresăm membrilor noştri să nu intre în conflict cu organizaţiile PAS pentru că sunt singurele cu care putem colabora."

În context, jurnalistul şi membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, Nicolae Josan scrie pe pagina sa de Facebook că ”intenţia nu e rea. Doar că, îl vor murdări pseudo-unioniştii sau găştile de ”patrioţi” , cel puţin, ciudate de ”dabije” sau ”caramani” şi ”cosovani”. Îl vor trage în jos, tot felul de scule plahiste, profitori, diletanţi ”maldaveni” compromişi, de genul lui Şalaru, Guţu ş. a. Păcat, că a venit pe filiera asta deja compromisă în totalitate. Laboratoarele ”PlahaDon”-ului lucrează”, a adăugat Josan constatând că ”profanarea încă este o armă extrem de eficientă”.

Analistul politic Victor Gurău punctează că alegerea lui Traian Băsescu de a se implica în politica de la Chişinău ar fi o alternativă pentru Moldova. ”Scurt pe doi .., mai are cineva întrebări în legătură cu soarta PL-ului, a lui Nea Mişa Prezidentu şi cea a lui Dorin Chirtoacă de Coloniţa?! După mine totul este clar. Traian Băsescu l-a îngropat pe Iura Roşca şi PPCD. Acum le cântă prohodul PL-ului, lui Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.”

Menţionăm că fostul ministru al Apărării din R. Moldova, Anatol Şalaru, a lansat săptămâna trecută Partidul Unităţii Naţionale (PUN) primul partid unionist cu acte în regulă. Obiectivul politic al formaţiunii este să canalizeze toate forţele unioniste din R. Moldova şi din afara frontierelor pentru atingerea obiectivului de reunificare a ţării, punând astfel capăt efectelor pactului Ribbentrop-Molotov. La eveniment a fost prezent şi liderul platformei unioniste Acţiunea 2012, George Simion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe