Traian Băsescu acuză Guvernul ca-şi face campanie electorală pe spatele românilor inundaţi

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

"Cred că s-a exagerat cu concentrarea guvernului pe campania electorală iar ţipetele (vicepremierului n.r.) Gabriel Oprea la MAI nu-i ajută pe cei din judeţele inundate" a criticat Traian Băsescu duminică, campania electorală a coaliţiei PSD-PC-UNPR pe seama românilor grav afectaţi de ploi din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Olt.

"Trebuie acţiuni imediate pentru că cei rămaşi fără case să aibă unde locui, alimente, apă etc. Răstitul la prefecţi nu rezolvă problema. Am informaţii din teren, unde nu se întâmplă nimic", a mai afirmat preşedintele, comentând situaţia grea din judeţele inundate.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni, Băsescu a mai criticat strategia lui Ponta de a se fi folosit de numele său, pentru a opri fluierăturile cu care a fost primit la Sâmbra Oilor, la Certeze, ultima haltă a premierului în turul său electoral, început pe 1 mai.

"Aş mai remarca, la evenimente interesante din ziua de astăzi, că în timp ce era copios fluierat la Certeze, primul ministru a avut ideea să spună că are de transmis şi un mesaj de la mine, crezând că aşa va opri fluierăturile. Vreau să vă spun că nu l-am mandatat să transmită nimic având în vedere grobianismul de care a dat dovadă în ultimele zile.", a explicat Băsescu, care a mai comentat că Ponta ar fi făcut mai bine să se ducă în judeţele inundate, unde ar fi găsit cu siguranţă jandarmi pentru a îl trage cu barca.

Referitor la incidentul Certeze, reamintim că premierul Ponta, care în mod normal nu-l scoate pe preşedinte din apelative gen "traficant de blugi" "bătrân marinar hoţ" şi mai recent "adolescent întârziat coşcovit" etc, la sărbătoarea de Sâmbra Oilor a pozat în mesager al lui Băsescu, afirmând că preşedintele nu a putut să vină, dar l-a rugat pe el să îi salute pe toţi.

"Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care aţi venit azi cu gândul la România. Preşedintele ţării nu a putut să vină. M-a rugat pe mine să vă salut pe toţi. Dânsul nu o să mai vină o perioadă, însă vă transmit din partea tuturor celor care conduc azi România faptul că Ţara Oaşului, că judeţul Satu Mare, aşa cum spunea domnul preşedinte, are nevoie după foarte mulţi ani de secetă, are nevoie de investiţii, are nevoie de dezvoltare şi că împreună, toţi cei care vrem binele acestei zone şi acestei ţări, le vom face în continuare", le-a spus Ponta celor prezenţi.

Cât despre faptul că nu a fost la Certeze, preşedintele a explicat că situaţia din Ucraina reclama prezenţa sa în Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne