Traian Băsescu a semnat numirea lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget

Palatul Cotroceni, ceremonis de decorare a domnului Hans Gert Pottering, preşedintele Fundaţiei ” Konrad Adenauer” de către Preşedintele României, Traian Băsescu
Palatul Cotroceni, ceremonis de decorare a domnului Hans Gert Pottering, preşedintele Fundaţiei ” Konrad Adenauer” de către Preşedintele României, Traian Băsescu (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a senatorului PSD Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget, precum şi decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea din această funcţie.

Vâlcov are 37 de ani şi este căsătorit din anul 2005 cu fosta deputată şi preşedinte al PIN, Lavinia Şandru, actualmente realizatoare TV. Cei doi au împreună un copil.

În perioada 2000-2004, Darius Vâlcov a fost director general la Banca Populară Română pentru Dezvoltare, sucursala Slatina, iar în 2004 a lucrat ca director economic la firma Octogon din Slatina.

Senatorul PSD Darius Vâlcov este numai de doi ani în familia social-democrată. Între 2004-2012 a fost primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, din partea PDL, precum şi lider al PDL Olt.

Acesta este doctor în economie, după ce a studiat la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Premierul Victor Ponta l-a propus iniţial pentru această funcţie pe deputatul PSD Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj şi vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor. Dar preşedintele Traian Băsescu nu a acceptat propunerea, afirmând că acesta nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, întrucât experienţa sa cea mai complexă este legată de funcţia de director la Casa Studenţilor din Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Liviu Voinea şi-a dat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Buget pentru a ocupa funcţia de viceguvernator la Banca Naţională.