Tragedie la Hollywood: Actorul Robin Williams, găsit mort în locuinţa sa

Robin Williams.
Robin Williams. (captură)

Celebrul actor american Robin Williams, în vârstă de 63 de ani, cunoscut mai ales pentru rolurile de succes din filmele "Mrs. Doubtfire" şi "Cercul poeţilor dispăruţi", a fost găsit mort în reşedinţa sa din California. Oficialii fac cercetări în ce priveşte circumstanţele decesului, dar au anunţat că "asfixierea" este cauza aparentă a morţii.

CNN a anunţat că, din primele informaţii ale poliţiei, se pare că este vorba de o sinucidere.

Actorul a fost văzut ultima oară în viaţă duminică seară de către soţia sa, în jurul orei 22.00.

Soţia lui Williams, Susan Schneider, a declarat presei: "În această dimineaţă, mi-am pierdut soţul meu şi cel mai bun prieten al meu, în timp ce lumea a pierdut unul dintre artiştii cei mai iubiţi şi una dintre fiinţele umane frumoase. Sunt extrem de dezamăgită", a spus aceasta.

Schneider a mai afirmat că speră ca admiratorii lui îşi vor aminti de numeroasele momente de bucurie şi distractive pe care Robin Williams le-a oferit milioanelor de oameni şi vor pune accentul mai puţin pe moartea lui.

Marţi, medicii legişti îi vor face o autopsie la biroul de medicină legală din Marin County.

Purtătorul de cuvânt al actorului a declarat pentru CNN că „ducea o luptă grea cu depresia”.

Williams a luptat în trecut cu dependenţa de alcool şi de droguri şi a revenit la televizor anul trecut în "The Crazy Ones", dar spectacolul a fost anulat după primul sezon.

La începutul lunii iulie, actorul s-a internat într-o clinică din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.

Talentatul actor Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy".

Acesta a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din filmele "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar".

A câştigat patru premii Grammy şi două premii Emmy pentru show-rile de televiziune "Carol, Carl, Whoopi and Robin" şi "ABC Presents a Royal Gala".

Robin Williams s-a căsătorit cu actuala soţie, Susan Schneider, care este designer, pe 23 octombrie 2011, acesta fiind cel de-al treilea mariaj al actorului. Are trei copii: Zachary, cu prima soţie Valerie Velardi, şi Zelda şi Cody, cu cea de-a doua soţie, Marsha Garces, de care a divorţat în 2008.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură