Tragedia din Colectiv mai seceră o viaţă

Incendiul din Colectiv continuă să ucidă. Încă o persoană a încetat luni dimineaţă din viaţă, după patru luni şi jumătate de suferinţă.
Comemorare a victimelor incendiului izbucnit la Clubul Colectiv din Bucureşti.
Comemorare a victimelor incendiului izbucnit la Clubul Colectiv din Bucureşti. (Epoch Times România)

Încă o victimă a incendiului din clubul Colectiv a încetat din viaţă luni, la patru luni şi jumătate după dramă. Aceasta este cea de-a 64-a persoană care şi-a pierdut viaţa în urma tragediei.

Radu Sienerth, un tânăr în vârstă de 21 de ani din Petroşani, era internat la Spitalul Foreasca din Capitală şi se afla într-o stare gravă din momentul în care a fost internat, relatează gandul.info.

La momentul producerii incendiului, Radu era student la ASE Bucureşti, la Marketing, luase parte la programul de Internship al Guvernului României, făcând practică la Ministerul Economiei. Conform presei locale, tanârul a fost fiul fostului şef al minei Livezeni, Ioan Sienerth, şi fusese internat după tragedia din Colectiv cu arsuri grave, inclusiv ale căilor respiratorii. Medicii au făcut eforturi să-l ţină în viaţă însă luni, calvarul rănitului a luat sfârşit.

Reamintim că 64 de oameni au încetat din viaţă în urma incendiului din Colectiv, iar alţi circa 200 au ajuns în spitale.

Tragedia a scos zeci de mii de oameni în stradă la începutul lunii noiembrie, mobilizaţi sub sloganul "Corupţia Ucide". După prima zi în care mulţimea a irupt în centrul Capitalei cerând demisia celor vinovaţi pentru această tragedie, Ponta şi Piedone şi-au dat demisia. Ulterior, vicepremierul Oprea a demisionat şi el.