Tragedia de pe lacul Snagov, provocată de fiul unui magnat al petrolului

(photos.com)

Tragedia de pe lacul Snagov, soldată cu un mort şi cinci răniţi ar fi fost provocată de un tânăr de 28 de ani, moştenitorul fostului proprietar al Petrolexportimport.

Potrivit evz.ro, oficiali din Poliţia Română au confirmat că tânărul care conducea şalupa ce a spulberat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o barcă având şase persoane la bord este fiul unuia dintre magnaţii petrolului din România, Ovidiu Popescu – fostul patron al Petrolexportimport şi proprietar al Palatului Ştirbei.

După accidentul în urma căruia o persoană a murit iar alte patru au ajuns la spital, Alexandru Popescu a refuzat să sufle în etilotest, însă a fost condus la Spitalul „Elias”, acolo unde i s-au recoltat probe de sânge. Unul dintre anchetatori a declarat pentru evz. că tânărul mirosea şi dădea semne vizibile de consum de alcool.

"Poliţiştii intervin doar atunci când sunt infracţiuni flagrante, cazuri de natură penală sau la solicitarea acestei autorităţi”, a adăugat omul legii. Cert este că, din cercetările efectuate ieri reiese că, în momentul accidentului, Alexandru Popescu conducea cu o viteză peste limita admisă de regulamentele nautice. În şalupa sa erau încă patru tineri care nu au avut de suferit în urma impactului.

Poliţiştii care anchetează cazul au deschis un dosar penal, încadrarea faptelor fiind ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Reamintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică, la scurt timp după terminarea partidei de fotbal dintre echipele naţionale ale Irlandei de Nord şi României, pe lacul Snagov s-au auzit ţipete disperate. O barcă în care se aflau cinci persoane ce urmăriseră meciul la un restaurat şi angajatul restaurantului, care îi conducea spre mal, a fost lovită de şalupă condusă de Popescu.

La circa 200 de metri de mal, din partea dreaptă a venit, cu viteză mare, o şalupă, marca Commander, condusă de Alexandru Popescu, aceasta trecând efectiv, peste barca restaurantului care s-a răsturnat. Până să se scufunde ambarcaţiunea, răniţii s-au menţinut la suprafaţă, sprijiniţi de barcă.

Mai multe ambarcaţiuni - bărci şi skyjet - s-au pus în mişcare şi au reuşit să îi aducă la mal pe cinci din cei şase ocupanţi a bărcii. Lipsea cel mai vârstnic dintre pasageri: un bărbat de 60 de ani, care a fost scos la mal, după ore în şir, mort.

Alţi patru oameni au ajuns la spital, o femeie, de 30 de ani, zbătându-se, între viaţă şi moarte la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Articolul original poate fi citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.