Tragedia de la Siutghiol: 200.000 de euro vieţile umane, 5,42 de milioane euro elicopterul

Elicopter SMURD
Elicopter SMURD (Epoch Times România)

Moştenitorii celor patru persoane care şi-au pierdut viaţa luni, în urma prăbuşirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, vor primi despăgubiri de 50.000 euro/persoană, iar Inspectoratul General de Aviaţie al MAI va încasa 5,42 milioane de euro în urma pierderii aeronavei, a comunicat Omniasig la solicitarea Mediafax.

Elicopterul medical prăbuşit luni a fost asigurat de Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) printr-o poliţă de aviaţie pentru riscurile CASCO, răspundere civilă faţă de terţi şi accidente persoane.

Potrivit sursei citate, suma asigurată pentru riscul CASCO se ridică la 5,42 milioane de euro, pentru riscul de răspundere civilă faţă de terţi la 120.000 euro, iar pentru deces sau invaliditate permanentă în caz de accident la 50.000 de euro pentru fiecare persoană.

Reamintim că elicopterul SMURD s-a prăbuşit luni după-amiaza în apele lacului Siutghiol. În urma accidentului, şi-au pierdut viaţa toate cele patru persoane aflate la bord - pilotul, copilotul, un medic şi o asistentă medicală care era însărcinată.