Tragedia de la Colectiv. Piedone, a fost reţinut de procurorii DNA

Primarul demisionar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost adus vineri la DNA pentru audieri în dosarul în care se anchetează modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

UPDATE. Procurorii DNA l-au reţinut, vineri seară, pe fostul edil Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv.

* * *

UPDATE. Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, reiese dintr-un comunicat remis de DNA.

În calitate de funcţionar public — primar al sectorului 4 Bucureşti, Cristian Popescu Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 şi Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcţionare nr. 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 Bucureşti. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei, în urma cărora reprezentanţii SC Colectiv Club, care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei", se arată în comunicatul citat.

Procurorii DNA susţin că, pentru a autoriza funcţionarea punctului de lucru SC Colectiv Club, Piedone a emis cele două acte administrative, respectiv acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club îndeplinea cerinţele legale necesare avizării.

* * *

La sediul DNA au fost aduse alte două funcţionare de la Aparatul de autorizare şi control activităţi comerciale din cadrul Primăriei sectorului 4. În cursul zilei au venit la audieri şi cei trei patroni ai clubului Colectiv, precum şi contabila firmei.

Procurorii DNA au ridicat astăzi documente de la Primăria sectorului 4, Administraţia financiară, Registrul Comerţului şi ISU Bucureşti-Ilfov.

Ca urmare a disjungerii, de către Parchetul General, a unei părţi din dosarul privind tragedia din Clubul Colectiv şi a declinării cu privire la săvârşirea unor infracţiuni aflate în competenţa DNA, procurorii anticorupţie au dispus urmărirea penală in rem pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit persoane cu atribuţii de decizie şi avizare din Primăria Sectorului 4. Acuzaţiile din acest dosar sunt de abuz în serviciu şi fals intelectual. Pentru mai multe detalii despre acest dosar intraţi aici

În acelaşi timp, Serviciul pentru infracţiunile de corupţie săvârşite de militari din DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu de către cadre militare ale ISU Bucureşti-Ilfov.

"Sunt indicii şi date potrivit cărora s-a vătămat dreptul la viaţă şi integritatea corporală a peste 180 persoane şi s-a realizat un folos necuvenit administratorilor clubului Colectiv, constând în permiterea funcţionării acestuia în afara cadrului legal şi obţinerea de venituri patrimoniale din activităţile desfăşurate în aceste condiţii", se precizează într-un comunicat al DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne