Traficanţii de persoane pregătesc o nouă rută pentru transportarea migranţilor în UE

Grupurile de traficanţi de persoane aranjează o nouă tură pentru a transporta migranţi din Turcia în UE, navigând spre Italia, a raport un important ziar german. Cererea pentru rute alternative a crescut în ultimele săptămâni, conform articolului.
Ambarcaţiune cu refugiaţi se îndreaptă spre insula elenă Lesbos.
Ambarcaţiune cu refugiaţi se îndreaptă spre insula elenă Lesbos. (Captură Foto)

Traficanţii de persoane intenţionează să transporte refugiaţi pe noua rută italiană în prima săptămână a lunii aprilie, conform ediţiei de duminică a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Traficanţii folosesc nave mici pentru transport de mărfuri şi ambarcaţiuni de pescuit pentru a-şi transporta clienţii din staţiunea turcă Antalya, din oraşul turc Mersin, situat în apropiere de graniţa siriană, şi din capitala elenă Atena.

Conform ziarului, preţul unei astfel de călătorii este între 3.000 şi 5.000 de euro, mult mai scump decât călătoria pe ruta obişnuită de pe malurile turceşti către una dintre insulele elene.

Totuşi, refugiaţii înfruntă obstacole în încercarea lor de a ajunge în vestul Europei prin Grecia, în condiţiile în care ţările de-a lungul aşa numitei rute Balcanice şi-au închis graniţele în faţa migranţilor. Săptămâna trecută, UE a finalizat de asemenea un acord cu Ankara în legătură cu întoarcerea migranţilor ilegali în Turcia, încetinind semnificativ numărul noilor sosiri.

Traficanţii au răspuns la o cerere tot mai mare pentru rute alternative în săptămânile recente, pregătindu-şi noua afacere, conform ziarului german.

O parte dintre traficanţii de persoane se oferă să efectueze două călătorii pe săptămână, iar un traficant a declarat că poate lua până la 200 de persoane pe ambarcaţiunea sa.

Pe lângă migranţii din Turcia şi Grecia, sute de mii de persoane aşteaptă să ajungă în Italia din Libia, au declarat oficialii UE. Ministerul italian de Interne a înregistrat aproape 14.000 de sosiri în acest an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe