Toyota împreună cu Agenţia Spaţială Japoneză lucrează la un rover pentru a explora Luna [video]

Cele două mari companii japoneze doresc să lanseze în spaţiu, în 2029, un rover presurizat, capabil să găzduiască un echipaj şi să călătorească în jur de 10.000 km.
Rover japonez
Rover japonez (screenshot tramite video Youtube)

Toyota este preparată să aterizeze în spaţiu datorită parteneriatului său cu Jaxa, Agenţia Aerospaţială Japoneză: scopul este să-şi combine abilităţile şi tehnologiile respective pentru a "garanta o prosperitate durabilă pentru întreaga omenire" combinând misiunile robotice cu cele umane care exploatează vehicule presurizate.

Pornind de la această bază, cele două mari companii japoneze au semnat un acord care prevede îmbunătăţirea şi accelerarea studiului lansat în mai 2018 pe un rover presurizat, cu un echipaj care să folosească tehnologia fuel cell - adică producţia de energie electrică pornind de la hidrogen şi oxigen - a vehiculelor electrice: estimarea este că, în ciuda cantităţii limitate de energie care poate fi garantată pe Lună, vehiculul să poată avea o autonomie de aproximativ 10.000 de kilometri.

Ca proiect, roverul va avea caroseria complet închisă, care va permite astronauţilor să petreacă timp în interiorul acestuia fără să folosească costumele, destul de grele şi incomode (cu excepţia timpului în care ies şi intră) şi să îl manevreze fie personal, fie de la distanţă.

Luna şi Marte obiectivele tuturor puterilor lumii

Este cunoscut faptul că, ieşind din graniţele terestre, Marte şi Luna sunt principalele "ţinte" în viitor, după cum demonstrează eforturile depuse de tot mai multe ţări de a dezvolta sisteme capabile mai întâi să exploreze iar apoi să "colonizeze".

Japonia nu vrea să fie depăşită şi a reunit toate excelenţele naţionale, inclusiv cele auto, care datorită noilor tehnologii ale sectorului pot da - literalmente - o accelerare a diferitelor proiecte.

"Continuăm să lucrăm la coordonarea internaţională şi la studiile tehnologice pentru participarea Japoniei la explorarea spaţiului internaţional", a confirmat Hiroshi Yamakawa, preşedintele Agenţiei de Explorare Aerospaţială din Japonia. Pentru a face acest lucru, ne concentrăm pe unele dintre principalele tehnologii japoneze care pot contribui într-o manieră colaterală. Având în echipă Toyota, în această provocare a explorării spaţiale internaţionale, ne întăreşte încrederea: roverele controlate cu cabine presurizate sunt un element care va juca un rol important în explorarea umană a suprafeţei lunare", relatează The JapanTimes.

Jaxa va efectua prima misiune pe Lună în 2030

Prima misiune este stabilită pentru 2030, cu prima lansare a roverului în spaţiu în 2029: "Gravitaţia lunară este o şesime din cea terestră, Luna are un teren complex cu cratere şi dealuri şi este expus la mult mai multe radiaţii şi temperaturi dure în comparaţie cu cele ale Pământului - a adăugat Koichi Wakata, vicepreşedinte al Jaxa. Un rover presurizat care poate acoperi mai mult de 10.000 km este esenţial, iar conceptul de mobilitate spaţială Toyota îndeplineşte aceste cerinţe".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură