“Totul este unic în acest spectacol”, afirmă proprietara unui studio de teatru

MISSISSAUGA, Canada— Muzica, dansul, costumele, fundalurile, totul în spectacolul Shen Yun ce a avut loc în Mississauga, la sala Living Arts Centre, sâmbătă după amiază, au impresionat-o pe Deb Robertson, proprietara unui studio de muzică şi teatru.

“A fost foarte, foarte frumos, foarte frumos vizual şi m-am bucurat de muzică. În mod special îmi plac foarte mult instrumentele tradiţionale. A fost foarte frumos. Iar costumele erau uimitoare”, a declarat ea după spectacol.

“Mi-a plăcut utilizarea fundalului şi acţiunea în direct din fundal. A fost foarte, foarte bine realizat. Un fel de fundal animat magic şi personaje vii care se mută în animaţie – realizat totul atât de perfect.

Înfiinţat în 2006 şi având sediul la New York, compania Shen Yun întreprinde turnee în întreaga lume în fiecare an cu un program complet nou de dans clasic chinez, etnic şi dansuri populare, împreună cu cântece originale şi partituri muzicale ce reflectă esenţa spirituală a culturii antice şi valorile Regatului Mijlociu.

Multe dintre poveştile şi personajele înfăţişate în poveştile ce stau la baza dansurilor prezentate de Shen Yun, sunt inspirate din înregistrările antice şi clasice documentate pe evenimente istorice din istoria Chinei.

Doamna Robertson consideră că spectacolul este unic.

“Cred că totul este unic în acest spectacol. Este un spectacol cu adevărat unic. Foarte tradiţional. M-am bucurat cu adevărat să ascult instrumentele tradiţionale.

Orchestra Shen Yun îmbină instrumentele muzicale vestice cu cele tradiţionale chineze, precum pipa şi suona - ceva ce a impresionat-o de asemenea pe dna Robertson.

‘Este interesant de ascultat, dar este de asemenea şi impresionant”, a spus ea vorbind despre orchestră.

“Este atât de neobisnuit să ajungi să vezi o orchestră live. De obicei sunt atât de multe pre-înregistrări în spectacole. Astfel că a fost superb să aud o orchestră live. Cred că ceea ce a făcut acest spectacolul unic, este tocmai combinaţia dintre Est şi Vest.”

Ea a fost totodată impresionată şi de piesa interpretată de Xiaochun Qi la erhu, intitulată “Destin sacru”. Erhu este un instrument muzical cu două corzi, cunoscut pentru sunetul său melancolic şi expresiv.

“Este un instrument foarte foarte înduioşător. Când îl asculţi este o emoţie cu adevărat adâncă. Mi-ar plăcea să cânt la erhu. Niciodată nu am mai cântat la acest instrument”, declară ea.

“Dansul, tradiţiile, costumele – totul a fost minunat, un spectacol minunat”, a adăugat ea.

“Aş recomanda tuturor să vină sa îl vadă. M-am bucurat enorm de spectacol. “”

Reporteri Dongyu Teng şi Joan Delaney.


Shen Yun are sediul la New York şi este compus din trei companii care merg în turnee mondiale în fiecare an având misiunea de a reînvia 5.000 de ani de cultură tradiţională chineză. Compania Shen Yun va susţine spectacole în Mississauga până pe 23 decembrie, înainte de a merge la Ottawa şi Montreal şi apoi în Ontario, Quebec şi toată Canada.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat să fie sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură