Toţi deputaţii PSRM au zburat la Moscova. Expert: Sunt sub observaţie să nu-i poată cumpăra Plahotniuc la bucată

Sorin Ioniţă
Sorin Ioniţă (Epoch Times România)

La invitaţia conducerii Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, fracţiunea parlamentară a PSRM, în frunte cu Zinaida Greceanîi, efectuează o vizită de o zi la Moscova.

Potrivit unui comunicat al formaţiunii, delegaţia moldovenească va avea întrevederi bilaterale cu conducerea Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, precum şi cu deputaţii partidelor de guvernare „Edinaia Rossia” şi „Spravedlivaia Rossia”.

În context, expertul român în administraţie publică, Sorin Ioniţă a ţinut să sublinieze că în pline negocieri post-electorale pentru formarea guvernului Moldovei, partidul cel mai mare, socialiştii cu 35% din parlament, s-au dus toţi, în frunte cu lidera grupului, în vizită la Moscova. „Lumea nu-i prea subtilă în Est.”

„Ăştia-s cu statalitatea moldovenească. Probabil e ca o băgare din aia prelungită în cantonament în divizia B. Să-i ţină sub observaţie ca să nu-i poată cumpăra Plahotniuc la bucată”, a conchis Sorin Ioniţă.

Vizita deputaţilor socialişti la Moscova are loc după cea de acum două săptămâni efectuate de lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, şi de preşedintele Igor Dodon. Şeful statului a dezminţit în repetate rânduri că s-ar confrunta cu presiuni din partea Kremlinului, ce ar avea drept scop interzicerea unei coaliţii între socialişti şi democraţii lui Vlad Plahotniuc.