Toni Greblă, numit secretar general al Guvernului Dăncilă la ordinul lui Dragnea

Fostul judecător CCR Toni Greblă a preluat şefia Secretariatului General al Guvernului, la propunerea preşedintelui PSD Liviu Dragnea.
Tony Greblă, numărând struţii la DNA
Tony Greblă, numărând struţii la DNA (Epoch Times România)

Fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost numit secretar general al Guvernului Dăncilă, decizia fiind publicată luni în Monitorul Oficial.

Propunerea i-a aparţinut lui Liviu Dragnea şi, potrivit social-democratului Codrin Ştefănescu, acceptarea funcţiei de către Greblă a fost primită cu aplauze în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de vineri.

"Toni Greblă este o nominalizare excepţională pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Este o recunoaştere pentru toată cariera lui, pentru experienţă, pentru expertiză şi nu în ultimul rând o reparaţie pentru toate mizeriile şi umilinţele la care a fost supus de un sistem absolut odios pe care noi îl denumim 'statul paralel'. Cazul domnului Toni Greblă, judecător la CCR, privind traficul de struţi este penibil şi grotesc şi a făcut înconjurul planetei.

Cred că nu a fost ziar, televiziune din lume să nu vorbească despre România - ţară europeană în care oameni de acest calibru sunt scoşi din funcţie pentru nişte dosare de un sinistru total. În momentul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat în CExN că Toni Greblă a acceptat funcţia, pur şi simplu s-a aplaudat din suflet. A fost o decizie unanimă de acceptare şi în acelaşi timp o încântare pentru toţi membrii Comitetului Executiv", a precizat recent Codrin Ştefănescu pentru Agerpres.

Funcţia de secretar general al Guvernului era deţinută de Andreea Lambru, de la ALDE.

Reamintim că Toni Greblă a fost trimis în judecată de procurorii DNA în septembrie 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (trei infracţiuni), din care una în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii în formă continuată (13 acte materiale).

Fostul judecător a fost achitat în primă instanţă de Curtea Supremă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne