Tomac: Judecătorii CCR pot arunca în aer imaginea României!

Dragnea premier, Adrian Năstase ministru de externe, Dan Voiculescu ministru de Finanţe, cam aşa ar putea arăta un viitor Guvern al României dacă judecătorii CCR decid că legea 90/2001 este neconstituţională.
Eugen Tomac, preşedinte PMP
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)

Prin decizia pe care o vor lua cu privire la constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea Legii 90/2001, judecătorii CCR pot arunca în aer imaginea şi credibilitatea României pe plan intern şi extern, atrage atenţia, pe Facebook, deputatul PMP Eugen Tomac, în contextul în care Curtea Constituţională a României urmează să judece sesizarea de neconstituţionale a Avocatului Poporului privind legea care le interzice condamnaţilor penal să ocupe posturi în Guvern.

Ori, potrivit lui Tomac, efectele declarării Legii 90/2001 drept neconstituţională pot să fie de-a dreptul monstruoase, consideră Tomac, exprimându-şi speranţa că Valer Dorneanu, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, va reuşi să pună mai presus Constituţia şi interesul naţional faţă de interesele partidului din care provine şi al cărui membru a fost foarte mulţi ani de zile.

„Vă puteţi imagina cum ar arăta un posibil Executiv condus de Liviu Dragnea, în condiţiile în care un condamnat penal ar avea dreptul să fie membru al guvernului?”

Redăm postarea lui Tomac:

"Curtea Constituţională a României a demonstrat de foarte multe ori în aceşti ani că este un veritabil stâlp al democraţiei şi al respectării statului de drept.

Sper că domnul Valer Dorneanu, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, să reuşească să pună mai presus Constituţia şi interesul naţional faţă de interesele partidului din care provine şi al cărui membru a fost foarte mulţi ani de zile.

Domnii judecători CCR trebuie să fie conştienţi că, prin decizia pe care o vor lua cu privire la constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea Legii 90/2001, nu rezolvă doar interesul unui singur om, în speţă domnul Liviu Dragnea, ci pot arunca în aer imaginea şi credibilitatea României pe plan intern şi extern.

Efectele declarării Legii 90/2001 drept neconstituţională pot să fie de-a dreptul monstruoase. Vă puteţi imagina cum ar arăta un posibil Executiv condus de Liviu Dragnea, în condiţiile în care un condamnat penal ar avea dreptul să fie membru al guvernului?

Liviu Dragnea – prim-ministru
Adrian Năstase – ministrul de Externe şi Viceprim-ministru
Dan Voiculescu – ministrul de Finanţe şi Viceprim-ministru
Atenţie, deci, domnule preşedinte al CCR, Valer Dorneanu. Albirea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, deschide uşa Guvernului României tuturor condamnaţilor penali", scrie, pe Facebook, Tomac.

Reamintim că Avocatul Poporului a atacat, recent, Legea 90/2001, lege care l-a oprit pe Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul fraudării Referendumului din 2012 să devină premier. Gestul lui Ciorbea a stârnit valuri de nemulţumire, peste 140.000 de cetăţeni semnând o petiţie prin care se cere demiterea acestuia. De asemenea, miercuri, în mai multe oraşe ale ţării - inclusiv în Bucureşti- au avut loc proteste anti-Ciorbea.