Tomac: Dragnea vrea un premier de la UDMR. Kelemen Hunor: Ce a tras pe nas?

Deputatul PMP Eugen Tomac a lansat informaţia că Liviu Dragnea ar urma să pună un premier de la UDMR, chestiune ce depăşeşte "imaginarul" în politică.
Eugen Tomac
Eugen Tomac (Epoch Times România)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar intenţiona să propună un premier de la UDMR, în locul lui Sorin Grindeanu, a declarat deputatul PMP Eugen Tomac. În replică, preşedintele UDMR Kelemen Hunor le-a spus jurnaliştilor că probabil Tomac a fumat ceva de dimineaţă sau a tras pe nas.

"Vreau să înţeleagă românii cât se poate de clar că au fost minţiţi cu neruşinare anul trecut la alegeri. Au promis că anul acesta vor mări salariile cu 80% pentru cadrele didactice şi fiecare medic va avea un salariu de la 3.500 de euro în sus. Inclusiv această chestiune făcea parte din programul de guvernare pe care domnul Dragnea cu mult talent îl prezenta în campania electorală. Constatăm însă că la mai bine de jumătate de an de guvernare, după ce s-a prezentat în faţa propriilor colegi cu un plic în alb şi le-a cerut un vot de încredere fără să ştie pe cine votează, mi s-a părut un lucru extrem de grav şi sper că nu se confirmă, însă dacă domnul Dragnea va propune un prim- ministru de la UDMR e o chestiune care deja depăşeşte imaginarul în politică", a declarat Tomac, citat de Agerpres.

Deputatul a catalogat informaţia primită ca fiind "extrem de îngrijorătoare" şi a precizat că îl crede în stare pe Dragnea de aşa ceva.

"În haosul pe care l-a creat în clipa de faţă şi instabilitatea politică care pândeşte România, (sper n.r.) să nu meargă atât de departe, pentru că ar fi un lucru nepotrivit pentru România de astăzi", a mai precizat preşedintele executiv al PMP.

Replica liderului UDMR

"L-aţi întrebat ce a fumat de dimineaţă, ce a tras pe nas?", li s-a adresat Kelemen jurnaliştilor, întrebat dacă se ia în calcul varianta vehiculată de Tomac.

Potrivit Hotnews, Kelemen Hunor a mai susţinut că este grav că un lider politic afirmă că se fac astfel de scenarii, dar că UDMR nu trebuie privită ca şi cum ar fi o "catastrofă naturală".