Tom Cruise a scăpat de plângerea de plagiat şi daune de 1 miliard de dolari

Actorul american Tom Cruise.
Actorul american Tom Cruise. (Kiyoshi Ota / Getty Images)

Celebrul actor Tom Cruise şi regizorul J.J. Abrams au scăpat de emoţii după ce a fost respinsă în justiţie plângerea penală formulată de un scenarist american, care a cerut în instanţă daune de 1 miliard de dolari susţinând că filmul "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol" (2011) a fost plagiată după un scenariu scris de acesta.

Conform contactmusic.com, Timothy Patrick McLanahan i-a dat în judecată în luna ianuarie pe actorul Tom Cruise, pe J.J. Abrams, regizorul filmului "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol" şi pe alţi membri ai echipei de producţie, considerând că ultimul film de lungmetraj din seria "Misiune: Imposibilă", lansat în 2011, a fost "scris şi produs ilegal" având la bază scenariul pe care l-a creat acesta în 1998 pentru filmul "Head On".

McLanahan trebuia să se prezinte în luna iunie la tribunal pentru a susţine cu dovezi acuzaţiile sale, însă întrucât nu s-a înfăţişat cu documentele necesare, un judecător federal a respins joi cazul.

"Cazul este respins, fără prejudicii, din lipsa probelor de acuzare şi pentru nerespectarea ordinelor Curţii", menţionează decizia judecătorească.

Filmul "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol" avându-l pe Tom Cruise în rolul agentului Ethan Hunt, a obţinut încasări de aproape 700 milioane de dolari din box office-ul mondial şi alte încasări fabuloase din vânzările filmului pe DVD şi Blu-ray.

La Hollywood se lucrează la al cincilea film din seria de acţiune"Misiune: Imposibilă" , care va fi lansat pe marile ecrane în decembrie 2015.

Tom Cruise, în vârstă de 51 de ani, va apare şi în acest film, unele scene urmând să fie filmate în clădirea Parlamentului britanic din Londra.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură