Toate aeroporturile din Insulele Canare sunt din nou operaţionale cu „capacitate redusă”

Aeroport din Insulele Canare 24.02.2020
Aeroport din Insulele Canare 24.02.2020 (screenshot tramite video eldiario.es)

Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (Aena) a început să opereze pe toate aeroporturile din Insulele Canare luni, 24 februarie, de la prima oră, deşi cu restricţii pentru menţinerea securităţii.

În arhipelag se menţine alerta pentru fenomenul calima şi vânt puternic. Aena a raportat că încearcă să instaureze normalitatea şi sfătuieşte persoanele care trebuie să prindă un zbor să apeleze compania aeriană respectivă, relatează publicaţia locală Canaria Ahora.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Insulelor Canare, Angel Victor Torres, a clarificat că spaţiul aerian nu este închis, ci doar Tenerife Sud nu permite decolarea sau sosirea aeronavelor în acest moment.

Angel Victor Torres a indicat că în restul aeroporturilor numărul zborurilor care sosesc este redus, dar operează cu relativă normalitate în ceea ce priveşte plecările, deoarece condiţiile meteorologice sunt mai bune decât în Gran Canaria şi Tenerife Sud.

Preşedintele a detaliat că luni au fost afectate aproximativ 360 de zboruri şi se prevede ca alte 500 zboruri să fie afectate, deşi redeschiderea aeroportului din Gran Canaria poate reduce această cifră.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru persoanele afectate - între 12.000 şi 14.000 -, care urmează să fie relocate în hoteluri, dar cifra poate fi redusă odată de redeschiderea aeroportului din Gran Canaria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură