Toader va alege un nou procuror general. Cunoscut deputat acuză un plan secret al ministrului

Tudorel Toader
Tudorel Toader (Florin Chirilă/Epoch Times)

Tudorel Toader a anunţat marţi demararea procesului de selecţie pentru alegerea unui nou procuror general care să-i urmeze în funcţie incomodului Augustin Lazăr, pe care ministrul a tot încercat să îl dea jos din funcţie, fără succes. În spatele acestui anunţ se ascunde însă un substrat, crede deputatul USR Stelian Ion, membru al comisiei Iordache şi al comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Potrivit lui Ion, anunţul lui Toader are un substrat ascuns. Iar cheia descifrării acestuia stă în faptul că, reamintim, viitorul procuror general va fi decis în urma interviului cu Toader.

Redăm postarea lui Stelian Ion:

"Când îl auzi pe Tudorel Toader anunţând că declanşează o procedură, te apuci cu mâinile de cap. Ori urmează o decapitare a unui parchet important, ori nominalizarea unei persoane obediente pe o astfel de funcţie.

Mandatul procurorului general Augustin Lazăr încetează la sfârşitul lunii aprilie. Ca atare, nu era o noutate faptul că va începe o astfel de procedură de selecţie. De altfel, TT a mai "ameninţat" acum o lună de zile că demarează procedura de selecţie. Acum, vizibil iritat, TT jură că nu a glumit şi chiar începe procedura de selecţie.

Doar că am văzut cum face TT selecţiile. Alege procurori care nu s-au considerat niciodată independenţi şi care sunt dispuşi să facă orice pentru a le face pe plac celor care i-au numit. Mare mirare dacă nu-şi va depune candidatura însăşi doamna procuror Adina Florea. A vrut la DNA, apoi la SS, de ce nu ar vrea şi la şefia Parchetului General? A dovedit în scurt timp ce era de dovedit.

Anunţul ăsta ascunde şi alt substrat: "Liviu Dragnea, ai grijă că, până una-alta, numirea în funcţia de Procuror General e în ✋ mea! Mai uşor cu pianul pe scări! Mai uşor cu ameninţarea cu remanierea, că nu se ştie pe cine acceptă Preşedintele Iohannis ca ministru după revocarea mea! Nu vrei tu s-o laşi mai moale şi să ne vedem de interesul nostru comun, tovărăşesc, şi să numim un procuror bun, prietenos, care n-a fost niciodată independent?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne