Toader nu se lasă! Vrea să compromită şansele Codruţei Kovesi de a fi numită Procuror European

După ce a dat-o pe Kovesi jos de la şefia DNA, Tudorel Toader ar vrea acum să-i distrugă şansele de a fi numită procuror european.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a primit greu vestea că Laura Codruţa Kovesi este în fruntea listei scurte de trei procurori dintre care va fi ales viitorul procuror şef european. Nemulţumit că cea a cărei carieră a încercat din răsputeri să o distrugă este pe punctul de fi numită într-un post atât de important (de unde va putea ancheta inclusiv fraudele cu fonduri europene din România), Toader promite că îi va informa pe omologii săi din statele UE despre "abuzurile" comise de fosta şefă a DNA.

"Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie", a declarat ministrul Tudorel Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

Reamintim că Laura Codruţa Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecţia pentru postul de procuror european realizată de un comitet special de selecţie. Culmea ironiei însă, potrivit Hotnews, scrisoarea semnată de şeful panelului de selecţie a ajuns pe masa lui Tudorel Toader, fiind adresată ministrului de justiţie al statului care asigură Preşedinţia Consiliului UE, adică exact celui care a declanşat şi obţinut demiterea lui Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România.

Decizia de numire a noului procuror-şef european va fi însă luată nu de Tudorel Toader, ci de Parlamentul European şi de miniştrii celor 28 de state membre UE, reuniţi în Consiliul UE (formatul JAI).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne