Toader nu se lasă. Noi acuzaţii la adresa lui Augustin Lazăr

Deloc intimidat de faptul că acuzaţiile legate de ordonanţa de clasare ce s-ar fi aflat în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr la şefia PG s-au întors împotriva lui, ministrul Justiţiei vine cu noi acuzaţii la adresa procurorului general.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi seară, că Augustin Lazăr - a cărui revocare Toader pare că ţine să o obţină indiferent de ce şi cum - a răsplătit cu funcţii oamenii care l-au ajutat să urce în carieră. Astfel, ministrul a susţinut că Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general.

"La momentul în care Augustin Lazăr era audiat pentru a deveni, mă rog, candidat la procuror general, din comisia aceea de interviu la Ministerul Justiţiei făcea parte şi o distinsă doamnă procuror, consiliera ministrului Justiţiei. A mers procedura, l-a numit pe Lazăr procuror general. Pe cine a luat Lazăr consilier personal? Pe aceeaşi distinsă doamnă de la Ministerul Justiţiei, adică un transfer, aşa, să spunem de consiliere de la ministru la procurorul general, ceea ce probabil nu e rău, denotă încrederea în dânsa şi asigurarea continuităţii, pe de altă parte", a declarat Tudorel Toader, citat de Agerpres, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ministrul Justiţiei a mai susţinut că Augustin Lazăr ar fi făcut acelaşi lucru şi cu procurorii de la Inspecţia Judiciară care au făcut verificări la Parchetul General, acuzându-l pe Procurorul General că le-a luat la instituţia unde lucrează pe cele trei procuroare trimise de IJ în inspecţie.

Mai merită precizat că în cadrul emisiunii unde Toader şi-a lansat acuzaţiile, Mihai Gâdea l-a acuzat pe Augustin Lazăr că proiectul de management al lui Augustin Lazăr conţine fragmente ample copy-paste după cel al fostului Procuror General, Tiberiu Niţu. De partea sa, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că acest plagiat este un motiv suficient ca Augustin Lazăr să plece din funcţie şi a lansat afirmaţiile mai sus menţionate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne