Toader nu se lasă. Noi acuzaţii la adresa lui Augustin Lazăr

Deloc intimidat de faptul că acuzaţiile legate de ordonanţa de clasare ce s-ar fi aflat în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr la şefia PG s-au întors împotriva lui, ministrul Justiţiei vine cu noi acuzaţii la adresa procurorului general.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi seară, că Augustin Lazăr - a cărui revocare Toader pare că ţine să o obţină indiferent de ce şi cum - a răsplătit cu funcţii oamenii care l-au ajutat să urce în carieră. Astfel, ministrul a susţinut că Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general.

"La momentul în care Augustin Lazăr era audiat pentru a deveni, mă rog, candidat la procuror general, din comisia aceea de interviu la Ministerul Justiţiei făcea parte şi o distinsă doamnă procuror, consiliera ministrului Justiţiei. A mers procedura, l-a numit pe Lazăr procuror general. Pe cine a luat Lazăr consilier personal? Pe aceeaşi distinsă doamnă de la Ministerul Justiţiei, adică un transfer, aşa, să spunem de consiliere de la ministru la procurorul general, ceea ce probabil nu e rău, denotă încrederea în dânsa şi asigurarea continuităţii, pe de altă parte", a declarat Tudorel Toader, citat de Agerpres, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ministrul Justiţiei a mai susţinut că Augustin Lazăr ar fi făcut acelaşi lucru şi cu procurorii de la Inspecţia Judiciară care au făcut verificări la Parchetul General, acuzându-l pe Procurorul General că le-a luat la instituţia unde lucrează pe cele trei procuroare trimise de IJ în inspecţie.

Mai merită precizat că în cadrul emisiunii unde Toader şi-a lansat acuzaţiile, Mihai Gâdea l-a acuzat pe Augustin Lazăr că proiectul de management al lui Augustin Lazăr conţine fragmente ample copy-paste după cel al fostului Procuror General, Tiberiu Niţu. De partea sa, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că acest plagiat este un motiv suficient ca Augustin Lazăr să plece din funcţie şi a lansat afirmaţiile mai sus menţionate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne