Toader contestat de fostul şef DIICOT: Procedura de numire a procurorului general, atacată în instanţă

Tudorel Toader (Ministrul Justiţiei),
Tudorel Toader (Ministrul Justiţiei), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul şef DIICOT Daniel Horodniceanu a contestat la Curtea de Apel Iaşi, în contencios, procedura de numire a procurorului general organizată de Ministerul Justiţiei, informează Mediafax.

Horodniceanu a fost unul dintre cei patru candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de procuror general al României, alături de procurorul general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, şi fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul Gabriela Scutea. În data de 10 aprilie, toţi cei patru candidaţi au fost respinşi de către ministrul Justiţiei Tudorel Toader, acesta din urmă anunţând că selecţia va fi reluată, cu interviurile de rigoare.

De precizat că fostul procuror DIICOT Daniel Horodniceanu candidase la şefia DIICOT pentru un al doilea mandat, dar a fost respins de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. În acelaşi timp, Horodniceanu candidase şi pentru funcţia de procuror european din partea României.

Reamintim că actualul procuror general Augustin Lazăr urmează să se pensioneze, mandatul său expirând la 27 aprilie.

Ministerul Justiţiei a reluat procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror general, noile interviuri urmând a se desfăşura în zilele de 6 şi 7 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne