Toader, avertisment tranşant pentru Dragnea: Va veni momentul în care voi vorbi şi mai mult şi mai multe

Tudorel Toader (Ministrul Justiţiei),
Tudorel Toader (Ministrul Justiţiei), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Intrat în dizgraţia social-democraţilor pentru că nu a dat ordonanţa pe Codurile penale, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, după ce Liviu Dragnea a afirmat că "se pare că PSD-ul nu şi-l mai asumă" pentru această funcţie.

"Eu efectiv îmi exercit atribuţiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume, prenume alt ministru. Eu nu pot să mă duc acum să închid biroul pentru că am auzit că mă remaniază", a declarat Tudorel Toader.

În acelaşi timp, ministrul Justiţiei a afirmat, în contextul criticilor lansate chiar de cei care l-au susţinut pentru funcţie, că demisiile nu sunt numai de onoare.

"Demisiile sunt din multe considerente. Eu am trecut prin multe experienţe profesionale, dar niciodată nu am abandonat obligaţiile pe care mi le-am asumat", a adăugat Tudorel Toader.

Cât despre faptul că Dragnea l-a acuzat că s-a dus în umilinţă la Bruxelles cu doar câteva articole din proiectul de OUG pe Codurile penale, ministrul Justiţiei a lansat un avertisment în direcţia şefului PSD: "Întrebaţi-l pe dânsul de ce. Vedeţi că dau răspunsuri uneori parţiale, dar probabil că va veni un moment în care voi vorbi şi mai mult şi mai multe".

Ministrul a fost întrebat, anterior, şi despre declaraţiile dure făcute de liderul PSD Liviu Dragnea la adresa sa.

"Bine, da am văzut... Fiecare face ceea ce ştie şi ce crede", a fost replica lui Tudorel Toader.

Ce semnal a dat Dragnea cu o zi în urmă

Reamintim că preşedintele PSD a lansat un atac dur, miercuri, la adresa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

"Aveţi o foarte mare problemă cu Justiţia şi cu Toader. Pentru mine Tudorel Toader nu este un personaj despre care să vorbesc în fiecare zi. Este important pentru dumneavostră, pentru mine nu este important", a declarat Dragnea.

Întrebat de ce a fost amânat votul pe moţiunea simplă împotriva Ministerului Justiţiei, liderul PSD a replicat: "Pentru că majoritatea senatorilor PSD erau plecaţi şi aveau treabă în teritoriu şi, de asemenea, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu este în ţară. Săptămâna viitoare este timp suficient să dezbată şi să voteze moţiunea respectivă".

"(Senatorii PSD) vor vota exact aşa cum le dictează conştiinţa", a anunţat Dragnea.

Întrebat dacă ar fi o decizie proastă să treacă această moţiune, şeful PSD a răspuns că nu ştie.

"Spre deosebire de voi, eu chiar sunt interesat de ce se întâmplă în România reală. Voi aveţi problemele voastre, cu Toader... ce mai spune Toader, ce mai spune Lazăr, ce mai spune doamna Tarcea", a precizat Dragnea.

În acelaşi timp, liderul PSD a fost întrebat cum vede "declaraţiile făcute de ministrul dvs. de Justiţie care spunea că sesizarea formulată de către Florin Iordache nu stă în picioare".

"Nu e al meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata, nu e nici verişor de-al meu. A fost asumat de PSD, nu ştiu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD nu şi-l mai asumă. Dar o să vedem. (...) Se pare că îl consideraţi prea important, eu nu-l mai consider aşa de important, aşa că, dacă vreţi să mă ţineţi aici captiv, în loc să merg să muncesc în România reală, vă înşelaţi, eu nu stau", a precizat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne