Toader, ameninţare voalată pentru Dragnea? Ce răspunde ministrul la întrebarea cea mai fierbinte a zilei

Tudorel Toader
Tudorel Toader (Florin Chirila/Epoch Times)

Ieşit marţi de la o întâlnire de taină cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Parlament, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a fost înconjurat de reporteri care l-au rugat să răspundă la unele dintre întrebările cele mai fierbinţi ale momentului: Va da sau nu va da ordonanţă pentru amnistie şi graţiere dacă nu va fi remaniat? I-au cerut sau nu Dragnea şi/sau Dăncilă o astfel de ordonanţă?

Deşi presa a insistat să afle informaţii clare, Toader a evitat din răsputeri să dea răspunsuri concrete. A spus totuşi ceva: "Vă voi răspunde la momentul potrivit."

Acest "vă voi răspunde la momentul potrivit" vine în contextul în care în spaţiul public se vorbeşte tot mai mult despre o eventuală remaniere a lui Toader de care Dragnea ar fi nemulţumit că nu a dat OUG pentru amnistie şi graţiere. De altfel, şi multe voci sonore din PSD precum Codrin Ştefănescu, Florin Iordache, Robert Cazanciuc tot lanseză critici contra lui Toader ceea ce vine în sprijinul scenariul remanierii.

Redăm dialogul lui Toader cu presa:

Presa - PSD vă reproşează că nu aţi dat acea OUG privind amnistia şi graţierea.

Toader - Da, şi?

Presa - Dacă o să rămâneţi la conducerea ministerului o să adoptaţi un astfel de act normativ?

Toader - Vă daţi seama ce mare informaţie vă dau eu acum dacă voi spune da sau dacă voi spune nu.

Presa - Este normal să avem o poziţie publică de la dvs. Sunteţi ministrul Justiţiei şi au fost multe discuţii pe acest subiect.

Toader - Da, sigur că da, şi nu cred că vă puteţi văita de faptul că eu nu am avut reacţii şi poziţii publice, dar toate, pe cât posibil am încercat eu, la vremea lor. Niciodată nu v-am spus că la primăvară nu'ş(tiu) ce am să fac. Poate că, repet, nu o să fiţi de acord, dar toate la timpul lor. Vă voi răspunde la momentul potrivit.

Presa: Ne puteţi spune dacă Liviu Dragnea, cei din PSD, sau doamna Dăncilă, v-au cerut vreodată să daţi o OUG pe amnistie şi graţiere?

Toader: Dom’le, nu personalizaţi. Eu stau cu dvs, până se termină filmul, stau cât vreţi, dar nu mai personalizaţi întrebările. Răspunsul vi l-am dat: vă voi răspunde la momentul potrivit.

Presa: Dar nu e mai simplu să daţi răspunsul? V-a cerut cineva?

Nemulţumit de acest tir de întrebări, Toader s-a retras spre lift, refuzând în continuare să dea un răspuns lămuritor.