Titus Corlăţean: E posibil să nu fi fost niciun român în avionul algerian prăbuşit în Mali

Titus Corlăţeanm ministru MAE
Titus Corlăţeanm ministru MAE (Epoch Times România)

Autorităţile algeriene au transmis că este posibil ca în avionul Air Algerie AH5017 care s-a prăbuşit în nordul statului Mali, în apropierea graniţei cu Burkina Faso, să nu fi existat niciun român. Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, vineri, în emisiunea „România acum”, de la B1 TV, că există neconcordanţe în ce priveşte cetăţenia pasagerilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Mali.

„Există neconcordanţe legat de cetăţenia pasagerilor şi există neclarităţi şi legat de numărul de pasageri”, a susţinut Corlăţean.

Totodată, ministrul de Externe a precizat că a solicitat acces la lista de pasageri.

„Un reprezentant oficial al Ministerului de Externe algerian a revenit asupra informaţiei comunicate oficial anterior cu privire la existenţa unui român în avionul care s-a prăbuşit. În acelaşi timp, s-a confirmat că există confuzie în date care nu se suprapun în ceea ce priveşte şi numărul de pasageri, şi cetăţenia. Am cerut confirmare scrisă oficială din partea autorităţilor din străinătate”, a menţionat Corlăţean.

Ministrul de Externe a declarat că va fi investigată posibilitatea ca în lista iniţială de pasageri să fi fost şi un român şi de aici să se fi ivit confuzia.

S-a confirmat că există confuzie în date care nu se suprapun în ceea ce priveşte şi numărul de pasageri, şi cetăţenia

Avionul de pasageri Air Algerie AH5017, cu 116 pasageri la bord, s-a prăbuşit, joi, după 50 de minute de la decolarea din Ouagadougou, din Burkina Faso, în nordul statului Mali. Din cauza timpului nefavorabil avionul a trebuit să devieze de la ruta iniţială, moment din care nu a mai apărut pe radarele de control.

Iniţial s-a anunţat că din cei 116 pasageri, 50 erau francezi, 24 din Burkina Faso, opt din Liban, patru din Algeria, doi din Luxemburg şi câte un belgian, elveţian, nigerian, camerunez, ucrainean şi român. Însă acum sunt îndoieli în ce priveşte cetăţenia a trei persoane şi chiar privind numărul pasagerilor.